INFÖR EDSBYN – IFK

 
 

IFK Time-out med Peter Andersson i mitten. Foto: Måns Johansson

 

Imorgon tisdag är det dags för den sista elitserieomgången. IFK Vänersborg beger sig till Hälsingland för att ta sig an den regerande svenske mästaren Edsbyns IF. IFK är ju sedan i fredags kvalificerade för slutspel så resultatmässigt är inte matchen så viktig.

-Vi är jättenöjda att vi kan åka och möta Edsbyn helt utan press, säger IFK:s assisterande tränare Peter Andersson Självklart så ska vi inte sjunka i vår prestation utan göra en så bra match som möjligt. Vem vet kanske möter vi Edsbyn igen på fredag i slutspelet.

Ja direkt efter slutsignalen imorgon så väljer topplagen i tur och ordning vem de vill möta i slutspelet och då får vi veta vilka IFK kommer att ställas emot i kvartsfinalen.   

Känns det lite som en revansch att ni är redan är klara för slutspel, det var ju många så kallade experter som dömde ut er innan säsongen.

-Nej inte revansch, vi i laget har ju varit överens om denna målsättning hela tiden. Självklart kände vi en del oro på försäsongen när det gick lite knackigt, men vi har trott på detta hela tiden, säger Peter.

IFK spelarna vilade från träning i helgen, men idag var man igång igen.  Imorgon är det tidig avresa till Falun där man checkar in på hotell och vilar några timmar. Sedan åker man vidare till Edsbyn för matchen och sedan tillbaka till Falun för övernattning.

-Vi unnade oss lite vila i helgen, och det är viktigt att vi får möjlighet att vila och sova bra efter matchen. Det är ju troligt att det blir en ny långresa redan på fredag och då behöver vi alla krafter vi kan få.

En ändring aviseras i laget och det är att Joakim Hedqvist kommer att stå över imorgon.

-Jocke har ju haft lite bekymmer med sin rygg så vi väljer att vila honom. Annars kör vi på med samma lag och vi har pratat om en del detaljer vi ska försöka att slipa på imorgon.

Edsbyn imorgon alltså och sedan kvartsfinal på fredag kväll. Vid 21-tiden imorgon vet vi vilket lag IFK får möta.

-Jag skulle tro att vi får möta antingen Sandviken eller Edsbyn, men det får vi se imorgon, säger Peter Andersson som avslutning.

Text: Svante Johansson