INFÖR EDSBYN – IFK

Mathias "Pumpen" Johansson, nyförvärv från Kungälv, gör seriedebut för IFK imorgon när han går in som libero.

IFK Vänersborg spelar sin andra match för säsongen när man imorgon fredag möter Edsbyn borta. För att få så bra förutsättningar som möjligt för matchen så startade IFK resan norrut redan vid tretiden på torsdag. Övernattning kommer att ske i Gävle, och imorgon tränar man lätt en timma i Sandviken innan man fortsätter mot Edsbyn.

– Vi har bra stämning i laget och i bussen, hälsar tränaren Stefan Karlsson från Västerås där laget har stopp för mat, och han säger följande om laget imorgon.

– Vi gör en ändring och det är att Mattias ”Pumpen” Johansson går in som libero. Richard Wallin-Kamperin är hemma då familjen väntar tillökning, men denna ändring i laget är inget som oroar oss.

Känns det bra att ha seriepremiären avklarad och att åka till Edsbyn med en seger i ryggen?

– Framförallt så var det gött att få spela en hel match över 90 minuter för det hade vi inte gjort på länge. Sedan är det självklart bra med en seger i premiären. Men imorgon blir det betydligt tuffare, då Edsbyn har en klart större kapacitet jämfört med Gripen.

Mot Gripen var det en ganska så avvaktande inledning från IFK:s sida, kan det bli något liknande imorgon

– Nej vi ska inte spela försiktigt, men däremot lugnt och kontrollerat. Vi ska välja våra lägen och vara noggranna i allt vi gör, men självklart måste vi anfalla annars vinner man inga matcher, förklarar Stefan Karlsson.

Så vad har vi att förvänta oss imorgon?

– Det kommer att bli en brottningsmatch mellan två ganska så jämna lag, säger Stefan. Edsbyn har också blandat och gett en del på försäsongen, men det är ett lag med kvalitet och jag menar att de mycket väl kan vara ett av lagen på Tele2 i vår. De spelar lite rakare i år känns det som, och det får vi ha koll på. Men som alltid så går vi för seger.

Matchen sänds live på Bandyplay

Elitrapport

Liverapportering Bandypuls