Inför derbyt IFK – Gripen

Då är det äntligen dags för hemmapremiär i Elitserien för IFK Vänersborg. Och det är ingen vanlig premiär utan det kommer att bli årets match direkt när Gripen kommer på besök för ett riktigt hett Tvåstads derby.

Båda lagen kommer från övertygande insatser senast. IFK besegrade Sandviken komfortabelt på bortais, och Gripen tog en övertygande hemmaseger mot Motala i tisdags.

Med andra ord allt så är det upplagt för en för en riktig bandyfest i Arena Vänersborg på lördag.

Vi frågar IFK:s ytterhalv Adam Herou Löf hur känslan är inför matchen?

-Det är väldigt laddat och det ska bli fantastiskt kul att möta Gripen direkt i premiären, säger Adam. Det var skönt att vi lyckades vinna mot SAIK, och viktigt att vi får med oss poängen redan i början av serien.

Att ni besegrade SAIK borta hör ju inte till vanligheterna, vad var det som stämde så bra i tisdags?

 -Jag har aldrig varit med och vunnit mot Sandviken borta tidigare så det var skönt att vinna den matchen. Jag tycker vi tryckte på bra hela matchen, och vi fick mycket att stämma. Vi gjorde det vi pratar om på varje träning och vi hade även farten med oss, förklarar Adam.

För din egen del, så är du tillbaka och spelar ytterhalv igen efter några år på mitten. Vad tycker du om det?

-Kul tycker jag. Det är väl där jag spelat mest genom åren. Men jag spelar varsomhelst, där det passar bäst för laget. Jag tycker jag är en skaplig passningsspelare så egentligen passar jag nog väldigt bra som halv.

Gripen har ju sett starka ut, hur ser du på dem?

-Ett bra lag såklart. De bygger vidare och vill nog vara med högre upp i tabellen i år. Vi har respekt för dem, men ingen rädsla för att möta dem. Man känner ju flera spelare i deras lag men det är inget man tänker på när matchen väl är igång. Vi hoppas istället att vi ska få energin från publiken.

Vad tror du om matchen, öppet spel, eller hårt och tillknäppt?

-Jag tror det blir mycket känslor i spelet, med hög fart och bra tempo. Vi är fysiskt starka och vi ska absolut inte backa undan. Varje match har sitt eget liv och det blir spännande att se vad som händer på lördag. Vi känner oss taggade och som jag sa tidigare hoppas vi på att få mycket energi från publiken på lördag, avslutar Adam Herou Löf.

Välkomna till Arenan på lördag kl 17:00 och var med och ge energi till vårt IFK

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson