Inför dagens möte med Tranås Bois

IFK Vänersborg spelar på söndagen sin femte match i allsvenskan. Laget ligger på fjärde plats efter två segrar och två förluster. Två vinster mot Hammarby med hela 10-1 borta och 4-0 hemma efter mycket fina insatser.

 

Senast blev det klar förlust mot ett mycket starkt Villa/Lidköping i arenan med 11-2. Inte mycket att säga om förlusten såklart, men  IFK var bra med i första halvlek och  bara i uddamålsunderläge i slutet av halvleken (1-2) efter mål av Meja Norrman. 

Nu väntar Tranås BOIS på hemmais. Tranås som efter fyra omgångar spelat in två poäng och ligger på sjätte plats. En mycket viktig match där en seger betyder mycket för toppstriden i allsvenskan. 

-Vi har tyvärr haft mycket problem med sjukdomar i laget. Många som varit borta på träningarna, men där flera nu är tillbaka i träning, säger IFK:s assisterande tränare Patrik ”Putte” Karlsson. 

-Vi ser fram mot matchen mot Tranås där viktiga poäng står på spel. En tuff motståndare. Vi har mött Tranås tidigare på försäsongen på hemmaplan och vunnit efter jämna fighter. Det krävs en bra insats från vår sida för två poäng, fortsätter ”Putte”.

Efter förlusten senast mot Villa i vänerderbyt är det ett av extra laddat IFK-lag som tar sig an Tranås och som vill tillbaka på segerspåret.

I seriepremiär kom det 210 personer vilket innebar rekord i  damallsvenskan, efter det har snittet varit hela 188 personer! Fortsätter det att komma över 75 personer kommer det bli ytterligare ett rekord när man sumerar publik över en hel säsong. 

Matchen börjar 13.45 och vi hälsar publiken välkommen till arenan och hoppas på ett starkt stöd för våra tjejer i den så viktiga fighten.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno