Inför dagens möte med Frillesås BK

IFK Vänersborg inledde elitserien mycket förtroendeingivande med hemmasegrar mot såväl Sirius som AIK. Efter det har det gått tyngre och senast blev det klar förlust mot Broberg/Söderhamn i arenan

Nu väntar en ny hemmamatch, denna gång mot Jesper Larssons Frillesås, som senast besegrade Vetlanda med uddamålet efter en fin insats på hemmais. Noterbart att Frillesås avgörande mål på tilläggstid gjordes av Jacob Jenefeldt, som ju spelade i IFK så sent som förra säsongen. IFK tränade lätt på lördagsmorgonen och samtliga spelare är disponibla för den så viktiga fighten mot Frillesås. 

-Vi gick igenom lite detaljer i vårat spel efter träningen. Det är jätteviktigt att vi hittar tillbaka till vårat grundspel igen. Att vi sätter defensiven  för då blir ju även vår offensiv bättre. Det hänger ihop, säger en laddad Niclas Nyqvist. 

-Frillesås har gjort det bra. En tuff motståndare, men det handlar mycket om hur vi själva agerar. Det är vi som ska driva spelet på hemmaplan och bli aggressivare igen i vårat spel, främst i defensiven. Då kommer det gå bra, avslutar Niclas Nyqvist.

Matchen i Arena Vänersborg börjar 17.00 och vi hälsar publiken välkommen och hoppas på starkt stöd i jakten på viktiga poäng.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Mikael Larsson