Inför Broberg/Söderhamn


Premiär för Johan Koch och co.inomhus  imorgon i Hälsingehus Arena.

IFK besegrade Tellus på onsdagskvällen och är inne i en mycket positiv trend  med fem segrar på de sex senaste elitseriematcherna. På fredag väntar en ny tuff bortafight, denna gång mot Broberg/Söderhamn i deras nybyggda inomhushall.

-Det skall  bli roligt att få spela inomhus igen och inte vara så beroende av yttre väderförutsättningar för att spela bra bandy. Vi är medvetna om att det blir en tuff match imorgon, men som vi sagt många gånger handlar det för vår del om att fokusera på vår egen prestation och komma upp i nivå. Känslan i laget är god, säger en förhoppningsfull Ari Holopainen. Mikko Lukkarila som var en av förgrundsgestalterna i segern mot Tellus med sina  tre mål har haft lite känning i ryggen. Den finländske anfallaren har vilat och kört lite rehab efter onsdagens match och det skall enligt rapporterna inte vara något allvarligt och han är med i morgondagens trupp och förväntas spela.

-Enda skillnaden är att ”Lippi” har åkt hem till Finland och missar matchen mot Broberg då han skall på begravning.  Robin Mohle´n går in i hans ställe. Annars kör  vi med samma manskap som mot Tellus, avslutar Ari. Broberg ligger på nionde plats i en jämn elitserie med sex inspelade poäng, vilket är fyra mindre än IFK fast med en match mindre spelad. Allting talar för en mycket jämn och spännande drabbning imorgon kväll. Låt oss hoppas att IFK kan följa upp onsdagens härliga uddamålsseger med en ny tvåpoängare i Söderhamn. Sedan går elitserien vidare nästa vecka och då har IFK två hemmamatcher, då manförst möter Sandvikens AIK på onsdag och efter det väntar det heta antagonistmötet mot Villa/Lidköping på fredag kväll i två härliga bandybataljer som förväntas locka storpublik till Arenan.

 

text: Niklas Thonander