Inför Broberg/Söderhamn


Läs om Joakim Hedqvist tankar inför morgondagens viktiga fight mot Broberg/Söderhamn

Tre tuffa matcher på blott fem dagar och dessutom mot bästa tänkbara motstånd i form av Villa Lidköping, Hammarby och Sandviken.

Facit – tre jobbiga förluster.

– Mot Villa var vi helt enkelt dåliga, medan prestationerna mot såväl Hammarby som Sandviken var så pass bra att vi lika gärna kunde fått med oss poäng, menar Joakim Hedqvist.

– Vi måste vara på den höga nivån under en längre tid, då kommer också poängen att ramla in fortsätter han.

Hälsingesonen Joakim Hedqvist, med förflutet i både Broberg/Söderhamn och Edsbyn och som samlat på sig fyra SM-guld och ett VM-guld under den framgångsrika karriären, är fortfarande lika hungrig på bandyn.

Dessutom fortsätter han att frälsa sina supporter med sitt härliga skott och sina läckra mål. Totalt 29 poäng (24 mål och 5 ass) på de 17 första matcherna och fjärde plats i elitseriens poängliga vittnar om att IFK:s 40-årige anfallare fortfarande håller mycket hög klass.

– Jag får vara nöjd så här långt, samtidigt som sådant där var viktigare förr. Nu är lagets prestation i varje match desto viktigare, menar Jocke Hedqvist som har kontrakt med IFK Vänersborg även över nästa säsong.

Nu är det dock fokus på säsongen 2017/18 och där IFK är indraget i en synnerligen intressant streckstrid med i första hand Broberg/Söderhamn, morgondagens motståndare i Arena Vänersborg. Efter ett par dagar med bra träningar är Jocke Hedqvist & Company fokuserade på uppgiften.

– Absolut. Slutspelet har varit målet från det att säsongen drog igång och då är det bara konstatera att matchen mot Broberg/Söderhamn är en av årets viktigaste. Mycket talar för att den åttonde slutspelsplatsen står mellan oss och Broberg och då ska vi bara vinna i morgon

När lagen möttes i Söderhamn i november vann hemmalaget med 4-3. En sur förlust för IFK som nu är ute efter revansch och då undrar vi förstås vad vi kan förvänta oss för typ av match när så mycket står på spel?

– Det lär nog bli ganska tillknäppt mellan två lag som släppt in en del mål på slutet. Mycket står på spel och jag kan tänka mig att Broberg kommer att prioritera defensiven. Själv blir jag inte förvånad om fasta situationer till sist avgör vilket lag som går vinnande ur striden, funderar Jocke Hedqvist.

IFK har för övrigt ett mycket spännande veckoslut framför sig. Efter morgondagens förväntade drama är det nya gäster på plats i Arena Vänersborg redan på söndag och detta i form av IK Tellus från Stockholm.

– Vi har en tuff och spännande tid framför oss och där det är viktigt att vi vinner matcher. Till och från har det varit lite för svajigt, nu ska vi upp i nivå, avrundar Joakim Hedqvist.

Text: Jerry Lindkvist