INFÖR BROBERG SÖDERHAMN – IFK VÄNERSBORG

pk8651

Jocke Hedqvist visar glädje efter att av sina många mål

Ny match imorgon för IFK när man möter Broberg-Söderhamn borta. Efter två förlustmatcher hoppas vi att våra blåvita kamrater ska vända trenden och bli ett vinnande lag igen.

-Jag tycker det känns bra, och vi har lagt förlusterna bakom oss, säger Joakim Hedqvist. Mot Västerås får vi acceptera att vi förlorade mot ett bättre lag, däremot så tycker jag att förlusten mot Sirius var väldigt onödig. Men det visar att serien är jämn och tuff, och att man måste vara fokuserad på varje uppgift.  

Joakim och laget som i skrivande stund är på väg till Gävle för övernattning, och innan avfärd mot Söderhamn imorgon är det planerat en lättare träning på Jernvallen i Sandviken.

– Det är väldigt bra att vi har möjlighet att åka dagen innan och slippa ha en lång bussresa i benen när matchen startar. Förhoppningsvis kan vi åka av oss lite också i Sandviken men det beror på vädret.

Felix Pehrson har inte åkt med laget utan stannar hemma då han har lite skadekänningar, och han ersätts i truppen av Richard Wallin Kamperin.

Broberg har inlett säsongen med lite blandade resultat, men seger mot Hammarby och oavgjort mot Villa imponerar.

-Broberg är svåra att möta och framförallt på Hällåsen, så jag ser det som en riktigt tuff bortamatch. Men vi är väldigt klara över vad som krävs imorgon och det ska vi utföra till 100%, säger Jocke Hedqvist.

Vad är det då så krävs för seger imorgon?

-Mot Västerås började vi åka en och en och då tappade vi bollen och blev enormt straffade för det. Det gäller att vi håller i bollen och att alla är delaktiga, förklarar Hedqvist, som inte alls är orolig över lagets form.

-Nejdå inte alls, vi vet att det går upp och ner och alla lag har sina svackor. Men det gäller att vara 100 procentigt förbered om man ska vinna matcher, och det kommer vi att vara imorgon, hälsar Jocke Hedqvist.

Matchen kan ses på Bandyplay