Inför bortamötet mot Edsbyn

Edsbyns IF – IFK Vänersborg, fredag 30 januari kl. 19:00 – >livesänding

pk6733_2

Hårdskjutande Hedqvist sköt av klubban i senaste mötet mot Edsbyn. Matchen slutade 4-4 hemma i Arenan. Foto: Patrik Karlsson

 

Match varannan dag nu för kamraterna, så att fundera över gårdagens förlust är inte att tänka på. Jocke Hedqvist och resten av truppen har redan fokus på nästa tuffa uppgift – bortamatch mot formstarka Edsbyn.

– Det är bara att lägga matcherna bakom sig och gå vidare, konstaterar Hedqvist som på torsdagskvällen sitter i bussen på väg norr ut.

Onsdagens hemmamatch mot Västerås som slutade med förlust 6-7, var en fartfylld och målrik tillställning som laget nu tar med sig lärdomar ifrån inför mötet mot Edsbyn.

– Första halvlek var vi mer aggressiva och pressade högre upp i plan än vad vi gjorde i andra. Vi gjorde sex mål och det var i underkant mot vad vi hade kunnat göra, men man får inte släppa in sju mål på hemmaplan, säger Jocke.

Edsbyn kommer med fem raka segrar i bagaget och Hedqvist menar att de har imponerat under säsongen och har ett stabilt grundspel. De har några nyckelspelare som IFK får se upp med.

– De har flera bra spelare, men navet i deras spel är Hasse Andersson, Edling och Simon Jansson. Det jag har sett har Edling imponerat mest och tagit en väldigt stor roll, säger Jocke.

Men vi vet också vilken kapacitet det finns i den blåvita truppen, som innan uppehållet bara tappat en poäng på sex matcher.

– Vi vet vår kapacitet och ska bara ändra på lite småsaker. Vi ska spela för varandra, jobba hårt i defensiven och göra en bra prestation mot Edsbyn.

Och att komma just till Edsbyn är alltid speciellt för 57:an.

– Det är alltid roligt att komma tillbaka till Edsbyn, alla är snälla och öppna. Och lite stöd får man väl på läktaren, syrran med familj kommer och säkert några fler.

Laget tränade tidigt under torsdagseftermiddagen och satte sig sedan i bussen mot Gävle för övernattning. Efter matchen på fredag blir det åter övernattning i Gävle för att sedan åka mot Vänersborg på lördagen. Allt för att vara fysiskt starka inför de täta matcherna.

IFK mönstrar samma trupp som i senaste matchen mot Västerås.