Inför bortamatchen mot Vetlanda

Emil Viklund och Joakim Hedqvist hugger mot Vetlandamålet i höstens hemmamatch.

IFK Vänersborg är inne i en intensiv period, där bortamatchen mot Vetlanda i kväll är den andra av fyra matcher på sju dagar. Efter oavgjort borta i Kalix hoppade laget på flyget från Luleå tidigt i går morse, och i dag kör man ett lättare förvärmningspass i arenan under förmiddagen.

– Det är vila och rehab som gäller. Återhämtning är ju av största vikt i en sådan här period, konstaterar tränare Stefan Karlsson.

Blickar vi tillbaka mot höstens hemmamatch mot kvällens motståndare så minns vi en bekväm 7-2-seger för de blåvita. Men Stefan förväntar sig inte samma behagliga resa på bortaplan.

– Det var en helt annan tid och Vetlanda har verkligen höjt sig sedan dess. De har slagit Villa borta och Hammarby hemma, så det finns inget som talar för att det kommer bli en lätt match.

Förutsättningarna är enkla; Vetlanda ligger sexa i tabellen, en poäng före Vänersborg. Vinst eller oavgjort innebär att IFK tar över sjätteplatsen inför de två sista omgångarna. Där väntar först match hemma mot Tillberga Västerås på söndag, och sedan borta mot Sandviken på tisdag.

Det är en frisk, hel och taggad trupp som åker till Småland i dag för att hämta hem poäng. David Borvall kommer vara tillbaka mellan stolparna och Markus Johansson tar plats på bänken, men i övrigt är det samma trupp som i matchen mot Kalix.

 

Foto: Patrik Karlsson

Se matchen HÄR