INFÖR BORTADERBYT MOT VILLA

Emil Viklund stormar fram mellan Villaspelare i hemmaderbyt i höstas.

På fredag tar IFK Vänersborg emot tabellfyran Hammarby i Arena Vänersborg, men dessförinnan väntar ett hett derby borta mot tvåan Villa Lidköping. Två tuffa motståndare, men IFK-tränaren Stefan Karlsson ser fram emot veckans kamper.

– Det är två väldigt roliga matcher, framförallt. Det är bra lag vi möter, så att det är klart att det blir en utmaning, men förhoppningen är alltid att vinna såklart, säger han.

IFK-spelarna tränar i eftermiddag och sedan kommer laget gemensamt ta ett snack inför avresan mot Lidköping i morgon. Det lär vara en välfylld arena som möter det blåvita manskapet, och Villa uppger på sin hemsida att ca 2700 biljetter var sålda vid lunchtid dagen före match.

Det är en motståndare som har en bra säsong bakom sig och som bara har släppt in 63 mål på 21 matcher. Villa toppade till och med tabellen ett tag, och tränare Karlsson ser en motståndare som skiljer sig en del från tidigare säsonger.

– De har ändrat sitt spel ganska mycket. De rusar inte bara på som de kunde göra ibland tidigare, utan spelar mer som ett lag. De håller bollen inom laget, och det gör också att de har släppt in minst antal mål av alla i Elitserien.

Stämningen i IFK är på topp inför säsongens andra derby, och det är en frisk trupp som åker till bortamatchen i morgon. I sällskap med en ny lagkamrat, dessutom.

– ”Skorven” (Jonas Persson) är på plats och spelklar, och vi har inga skador i truppen. Alla mår bra och ser fram emot matchen, säger Stefan.

Stefan Karlsson

Foto: Patrik Karlsson

>> Bandypuls sänder matchen här