Inför Bollnäs ikväll


Strålande målvaktsspel senast av Kimmo kyllönen

Efter den mycket sköna segern mot Vetlanda i lördags då laget vann med 5-2 (0-1) väntar nu en tuff uppgift för IFK Vänersborg mot Bollnäs på Sävstaås. IFK tränade lätt på  måndagskvällen och andas otimism efter den kollektivt fina insatsen senast.

-Vi är mycket nöjda med hur vi genomförde andra halvlek mot Vetlanda. Alla i laget gjorde en mycket fin prestation då, med extra plus till Kimmo i målet, säger tränaren Ari Holopainen. Bollnäs spelade SM-final förra säsongen och är främst ett mycket starkt hemmalag. Hälsingelaget har också inlett årets säsong med två raka hemmasegrar mot Vetlanda 7-6 och senast 3-2 seger mot Broberg. -Vi är väl medvetna om att det krävs en stabil insats rakt igenom i 90 minuter för att vi skall vinna matchen. Det känns bra i truppen och enda förändringen vi gör, jämfört med Vetlandamatchen är att Richard Wallin-Kampperin går in i laget och Joakim ”Kimmen” Johansson vilar, fortsätter Ari.

IFK påbörjar sin resa mot Bollnäs 9.15 på tisdagsmorgonen och kommer att övernatta efter matchen och är tillbaka i Vänersborg på onsdagen igen då laget kommer träna lätt inför helgens två matcher då IFK Motala väntar i Arena Vänersborg på fredagen och sedan Sirius på Studenternas i Uppsala på söndagen. -Det är tätt med flera matcher på kort tid,men vi känner oss pigga och fokuserar helt på att göra en bra match mot Bollnäs. Sedan får vi ladda vidare mot helgen, avslutar Ari Holopainen.

Matchen mot Bollnäs med start 19.00 går som tidigare bra att köpa hem från bandyplay.se

Text: Niklas Thonander