Inför Bollnäs – IFK


Två av Elitseriens veteraner, Andreas Westh och Joakim Hedqvist drabbar samman imorgon.

 

IFK spelar imorgon sin tredje match på fem dagar då man skall ta sig an topplaget Bollnäs på Sävstaås. Det var en laddad IFK-trupp som vid 14-tiden lämnade Arena Vänersborg för resa till Gävle där övernattning sker, innan laget efter en lättare träning i morgon förmiddag åker vidare mot  Bollnäs.

-En jättekul match och spännande utmaning som väntar oss. Bollnäs är ett av Sveriges bästa lag och av tradition ett mycket starkt hemmalag, men vi är förhoppningsfulla och ser stora möjligheter, säger assisterande tränaren Anders Uhlin.

-Vi är verkligen laddade och det blir en bra värdemätare för oss med sådant här motstånd, fortsätter en förhoppningsfull Anders Uhlin.

IFK Vänersborg har lite sjukdomsbekymmer i truppen och klart är att Mattias Johansson, Robin Öhrlund, Felix Pherson samt Emil Viklund tvingas stanna hemma då samtliga dras med förkylningar och feber.

Samtliga missade också hemmamatchen mot Kalix som laget ändå utan några problem vann med 7-3 och som bekant har IFK en mycket bra och bred trupp i år.

Glädjande också att Alexander Zitouni är med i truppen och alltså högaktuell för spel igen och den befarade knäskadan som Alexander ådrog sig i derbyt mot Gripen/Trollhättan är alltså betydligt lindrigare än först befarat.

-Skönt  att inga fler verkar har drabbats av sjukdomar  och förkylningar utan de känner sig friska, säger  huvudtränaren Magnus Nordin som  själv åker bil upp till Bollnäs för att efter matchen  åka vidare med sin familj till  sin släkt i Norrland för att fira nyår.

text: Niklas Thonander, foto: Patrik Karlsson


Alexander Zitouni som förhoppningsvis gör
comeback mot Bollnäs