Inför Bollnäs – IFK Vänersborg

 

Inför Bollnäs – IFK Vänersborg, onsdag 17 december kl. 19.00

pk4895

Mikko Lukkarila ser fram emot matchen mot sitt gamla Bollnäs. Foto: Patrik Karlsson

I fredags mötte han sina gamla kamrater i IFK Kungälv, på onsdag kväll är det dags igen för ett gammalt kärt återseende för nummer 87 Mikko Lukkarila.

– Det känns jätteroligt att åka upp till Sävstaås. Det kommer bli häftigt och det brukar alltid vara kul att möta Bollnäs, säger Mikko som spelade där under fyra säsonger mellan 2008 till 2012.

Lukkarila berättar att han har många fina minnen från tiden i Bollnäs då de bland annat tog sig till SM-final både 2010 och 2011.

– Jag minns väl 2010, fjärde semifinalsmatchen hemma mot Sandviken gick till sudden. Hellmyrs gjorde mål på hörna och vi fick spela en avgörande match på bortaplan mot Sandviken. Det avgjordes på straffar och vi gick till final, det var hur häftigt som helst. Det var fullt med folk på stan och man kände sig som en stor stjärna, berättar Mikko och skrattar.

Finalen blev dock inte vad de drömt om. De förlorade mot Hammarby i ett snökaos på Studenternas.

– Man vet vilken resa som krävs för att ta sig till en final. Alla små detaljer är viktiga och man måste jobba hårt i varje sekund, säger Mikko.

pk5491

Mikko sprätter upp 8-3 i taket mot Kungälv.

Och det hårda jobbet är kamraterna beredda att ta även i onsdagens bortamatch på Sävstaås.

– Vi ska göra ett bra jobb defensivt. Bollnäs har några av världens bästa spelare som vi måste ha koll på. Men det är bara att ta det hårda jobbet och åka mycket skridskor, säger Mikko.

– Jag var och kollade på Bollnäs när de spelade mot Kungälv. Jag tror att det kommer bli en jämn match, men vi åker dit för att kriga oss till två poäng, avslutar Mikko.

Onsdag morgon kl. 7 startar laget sin 60 mil långa resa mot Bollnäs. Efter matchen åker de till Gävle för övernattning, innan det blir hemfärd till Vänersborg på torsdagen och träning i Arenan kl. 15 på eftermiddagen. Allt för att vara väl förberedda för nästa hemmamatch mot Sandviken på fredag!

LÄGET I LAGET

Petter Andersson var tillbaka i truppen i matchen mot Kalix den 19 november och trots lång frånvaro visade han direkt sina kvaliteter som bandyspelare. Men nu efter en knapp månads tid med matchning så måste Petter tyvärr kliva av isen igen. Oerhört tråkigt för Petter som kämpat så hårt och så länge för att kunna komma tillbaka. Vi önskar Petter lycka till och krya på dig, vi håller alla tummar vi kan för att han snart blir bättre.

I stället kliver Henric Eriksson in på halven igen och Alexander Zitouni går in på mitten. Olle Sundin kommer att stå över matchen mot Bollnäs.

 

Matchen kan ni se live på bandypuls.se för 99 kr! 

 

Det kanske du inte visste…. 

Mikko och Pertti – nya ansikten på Hemköp Torpa

Lukkarila kommer mer och mer till sin rätt i den blåvita tröjan, och han har hittills producerat 8 mål i elitserien. Även utanför isen gör han sig mer hemmastad i Vänersborg och i förra veckan började han och kamratkollegan Pertti Virtanen nytt jobb på Hemköp Torpa.

– Det är kul och bra att få göra något socialt och inte bara gå hemma, säger Mikko.

Han berättar att några har kommit fram och pratat bandy, men många känner inte igen dem utan hjälmen.

Så nu kan ni passa på att besöka Hemköp Torpa om ni vill få en skymt av våra finska landslagskillar!

Och så här ser de ut utan hjälmar:

87 Mikko Lukkarilla

72 Pertti Virtanen