Inför Bollnäs hemma på fredag

På fredag kommer Bollnäs GIF till Arenan för möte med IFK Vänersborg. En ny tuff match för ett stukat IFK som har radat upp förluster nu på slutet.

Bollnäs kommer från en liknade svag period, då man har tre raka förluster mot Sirius, Gripen och nu senast Frillesås.

Med andra ord ett möte mellan två sargade lag som nog båda vill börja vinna igen.

-Visst känns det tufft att vi har förlorat så mycket på slutet, men vi tycker ändå att vi kan plocka med oss positiva saker från varje match. Nu senast mot Broberg var det ju riktigt nära, och känslan var också att det började lossna lite, säger IFK-halven Juho ”Lippi” Liukkonen.

Senast mot Broberg var ju IFK ytterst nära att få med sig poäng hem från Söderhamn, men några ödesdigra minuter på slutet gjorde att Broberg både kunde kvittera och göra ett segermål.

-Så är det i idrott, man måste våga vinna och det kanske vi inte vågade sist. Jag tycker ändå vi har bra stämning och bra snack i gruppen. Vi pratar mycket och det är högt i tak i omklädningsrummet. Vi måste jobba på och får helt enkelt inte gräva ner oss, menar Lippi.

Bollnäs GIF är en av landets mest anrika bandyklubb och man har två SM-guld, båda tagna på 50-talet. Därtill har man spelat ett antal SM-finaler. och Juho Liukkonen som spelat i klubben fick också vara med i två SM-finaler, 2010 och 2011.

Två SM-finaler

-Jag spelade med Bollnäs i fem säsonger innan jag vände hem till Finland igen 2014. Två SM-finaler fick jag vara med om, och det var fantastiska upplevelser även om vi förlorade båda.

Till denna säsong har Bollnäs också fått klart sin efterlängtade bandyhall, en hall som det har varit många turer kring innan den kunde byggas.

-När jag skrev på 2009 så lovade de att det var sista året utomhus, men det tog lite längre tid, säger Lippi med ett leende.

Förutom hall, så fick man nog också årets bästa förstärkning när målsprutan Erik Pettersson skrev på strax innan seriestarten. Erik som lämnade AIK några veckor innan klubben gick i konkurs. Såhär långt har Erik gjort 15 mål, och ligger delad tvåa i skytteligan efter Villas suverän Christoffer Edlund.

Frånåkta

Bollnäs senaste match var alltså förlusten hemma mot Frillesås i tisdag som man förlorade med 5-2. Enligt rapporterna så blev man helt enkelt frånåkta av Frillesås.

-De kommer lite från samma läge som oss med flera förluster nu på slutet, men vi får inte underskatta dem för de är ett bra lag, säger Lipppi.

-Vi och våra tränare tror på vår spelidé, så det är egentligen bara att jobba ännu hårdare både på träning och match, så tror jag att vi ska börja vinna igen, summerar Juho Liukkonen.

Förhoppningsvis blir det redan på fredag. Klockan 19:00 börjar matchen och varmt Välkomna till Arenan.

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson