Inför åttondelen med #5 Hugo Nyman

På måndagskvällen startar slutspelet och för IFK Vänersborg väntar hemmamatch mot IFK Motala i första åttondelsfinalen. Retur i Motala på onsdag.

-Det ska bli riktigt roligt. Hoppas på mycket publik så det blir bra tryck i arenan, säger en laddad Hugo Nyman.

-Vi har verkligen krigat på i varje match och satt laget före jaget och det har känts allt bättre med flera bra prestationer på slutet.

För Hugo Nyman som kom till IFK Vänersborg för tre år sedan blir måndagens åttondelsfinal hans första slutspelsmatch. Hugo som tagit stora kliv och nu får allt mer speltid.

-Jag har stortrivts i Vänersborg från allra första början. Det var också min målsättning när jag kom till IFK att vara kvar och ge allt för föreningen och fortsätta att utvecklas, och jag har tränat hårt hela säsongen, fortsätter Hugo som har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

På söndagskvällen samlades IFK för lite lättare rehabträning efter tätt matchande och som avslutades med matchteori.

-Alla är verkligen supertaggade inför åttondelsfinalen. Jag tror att det kommer bli jämt med två lag som är noggranna i sitt spel. Vi har en bra känsla i gruppen och är bra hemma. Nu gäller det bara att släppa lite på axlarna också och passa på att njuta av att få spela sådana här matcher, avslutar Hugo Nyman.

Vinnaren av mötet mellan Vänersborg och Motala ställs mot Villa/Lidköping i kvartsfinal med start på fredag.

Vi hälsar publiken välkommen till Arena Vänersborg till måndagens häftiga slutspelsfight.

Text: Niklas Thonander
Foto: Jorge Moreno