Inför Annandagsderbyt mot Villa Lidköping

pk4157

Ett glädjande besked från Ari Holopainen är att Johan Koch är tillbaka i laget mot Villa. Foto Patrik Karlsson


Imorgon är det dags för Annandagsderby, och i år ställs IFK mot Villa Lidköping. Matchen spelas i Sparbanken Lidköping Arena, och som vanligt väntas det storpublik i Lidköping.

IFK tränade på juldagseftermiddagen och IFK-tränaren Ari Holopainen var nöjd med träningen.

-Det känns faktiskt riktigt bra. Vi känner att vi är på gång och på rätt väg, säger Ari.

IFK kommer från två raka segrar mot TB Västerås, men mot Villa väntar betydligare tuffare motstånd.

-Det blir en tuff match och vi måste täta vår defensiv, för gör man misstag mot de bästa lagen då smäller det direkt. Vi vill hitta tillbaka till det spel vi kan spela, och nu får vi också bästa motstånd att göra det emot. Som alltid är det viktigt att vi gör det vi har bestämt på förhand, och att vi gör det i nittio minuter.

Ari har också ett positivt besked från dagens träning, och det är att Johan Koch är klar för spel igen efter sin skada.

-Johans rehab har gått väldigt bra och han körde för fullt på träningen idag, och det är väldigt glädjande. Däremot är inte Alexander Zitouni tillbaka ännu.

Är det något särskild att tänka på i ert spel när ni möter Villa?

-Vi har bra koll på varandra och vet hur vi spelar, så jag tror det gäller att vi fokuserar 100% på vårt spel, menar Ari.

Hur känns  det för dig att komma ”hem” till Lidköping och möta Villa?

-Det är klart att det är lite speciellt att spela i Lidköping, jag har ändå bott där halva mitt liv. Men nu är det Vänersborg som gäller och det ska bli rolig match att spela.

Är det inte dags att IFK vinner över Villa och får ett slut på den långa sviten av förluster.

-Det är alltid dags slå Villa, säger Ari med ett skratt. Vi går alltid för segern och det är upp till oss om vill vinna eller inte. Gör vi det vi bestämt så blir det svårt att slå oss, säger Ari som också hoppas på ett stort stöd på läktaren.

-Vi hoppas att det blir många IFK-supporters på läktaren. Vi behöver allt stöd vi kan få, säger Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson