Inför annandagsderbyt borta mot Gripen

IFK Vänersborg har revansch att utkräva på Gripen Trollhättan när lagen ställs mot varandra i Trollhättan för den klassiska annandagsbandyn.

Revansch var det, ja. Ingen blåvit som såg lagens första möte den här säsongen kan väl ha glömt det. En match där IFK Vänersborg gjorde en bländande första halvlek och hade ledningen med 5-1 i paus, bara för att se Gripen komma tillbaka i andra och till slut vinna med 5-6 efter att ha avgjort i slutminuterna.

Med facit i hand var det inte en förvånande utveckling, alla Gripens matcher den här säsongen har varit jämna och tajta, samtidigt som Gripen har varit serien comebackkungar. Man har hämtat upp underläge till antingen poäng eller seger vid inte mindre än fem tillfällen den här säsongen redan.

Gripen har som ambition att spela föreningens första slutspel den här säsongen och har satsat hårt för det, och än så länge ser det bra ut för Trollhättelaget. Man ligger på femte plats i tabellen med 16 poäng, skuggade av Vetlanda på 15 poäng och IFK Vänersborg tre poäng bakom på sjunde plats. En IFK-seger skulle alltså tajta till kampen om direktplatser till kvartsfinal ordentligt.

Att vinna i kompakta, trånga Slättbergshallen är dock enklare sagt än gjort, den här säsongen är det bara Villa Lidköping som lyckats. Annandagsderbyn med fulla läktare, högljudda klackar och extra mycket prestige på spel har dock en förmåga att leva sitt eget liv och få en annan karaktär än en vanlig seriematch. För första gången går också Gripen Trollhättan in i ett annandagsderby med favorittrycket på sig efter sin starka säsongsinledning.

I förra omgången vann IFK Vänersborg hemma mot Hammarby med 3-2 medan Gripen Trollhättan förlorade borta mot Sirius med klara 7-3. En som trots förlusten fortsatte vara het är Adam Rudell, som inte var med när lagen möttes i Vänersborg men kommit tillbaka med besked för Gripen. 13 mål på 9 matcher har det blivit hittills, och Rudell får klassas som Gripens största offensiva hot imorgon. 

Räkna dock med att IFK Vänersborgs spelare kommer gör allt i sin makt för att ta revansch på Rudell & Co imorgon och att det kommer bli en tuff, tät och känslofylld match. 

Avslag i Slättbergshallen är kl 17.00, vilket gör att ni har gott om tid att kolla på damderbyt mellan IFK Vänersborg och Gripen/Höjden i Arena Vänersborg innan ni beger er till Trollhättan. Mer om den matchen kan ni läsa här.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Patrik Karlsson