Imponerande seger mot Bollnäs

Klicka på bilden för fler matchbilder. Foto: Patrik Karlsson

IFK Vänersborg tog på tisdagskvällen en imponerande seger med 6-3 (3-1) mot Bollnäs hemma i Arena Vänersborg.

Laget har visat en rejäl formtopp det sista och dagens match är nog säsongens klart bästa prestation.

– Jag är så imponerad av killarna, säger en mycket nöjd tränare Jonas Berner efter matchen.
– Just att man kan hålla i en hel match och dominera den klart mot ett lag som spelade SM-final förra året, det är mycket imponerande!

Vänersborg tog välförtjänt ledningen med 1-0 i den 11:e minuten genom Anders Englund på passning från Fagerström. Sixtensson skjuter sedan in 2-0 på en hörnretur i den 19:e minuten.

Klassmål av Andreas!

Fagerström hade hittat formen igen och gjorde en av sina berömda åkningar ner till högerkanten och får där in bollen till Koch som är helt ren framför mål, men får dessvärre ingen träff på bollen. Men bara några minuter senare får vi istället se ett klassmål av Andreas Eriksson. Han går igenom hela Bollnäs-försvaret själv, tunnlar Andreas Westh, rundar målvakten Oksanen och lägger in bollen i mål; 3-0!

Bollnäs kunde i den 39:e minuten reducera till 3-1 genom Robin Ehn. Bortalaget hade i första halvlek några ytterligare chanser på mål, men det på grund av slarv i försvaret. Bridholm storspelade dock som vanligt och hemmalaget räddade upp sina små misstag och lät aldrig Bollnäs komma närmare.

Andra halvlek kunde inte startat bättre. Robin Lundqvist tar sig runt Bollnäs-försvaret och går på skott som målvakten räddar. Returen snappar Joakim Hedqvist upp och tar skott från, vad som såg ut att vara en helt omöjlig vinkel på vänsterkanten, och bollen sitter i krysset utan att någon hunnit blinka. 4-1!

I den 59:e minuten ger IFK bort bollen till Per Hellmyrs, och det gör man inte ostraffat, och landslagsmannen reducerar enkelt till 4-2.

Men glädjen är kortvarig för bortalaget. Minuten senare fixar Fagerström en hörna. Alla Bollnäs:are rusar mot Hedqvist, medans Viktor Weiseslius dundrar upp bollen i nättaket. 5-2!

Hedqvist-effekten

Tre minuter senare är det åter igen dags för hörna efter att Hedqvist har stressat en Bollnäs-försvarare som lägger ut bollen över kortlinjen. Som tack sätter Hedqvist själv upp bollen i nättaket till 6-2.

Trots ledning med 6-2 fortsätter IFK att spela bra och anfaller gång på gång. Varvat med bra försvarsspel är det ett frustrerat Bollnäs som sista kvarten bara lyfter långbollar. De får in ett reduceringsmål 6-3 på hörna, men det resultatet står sig matchen ut.

– Idag när vi anföll så anföll vi med rätt antal spelare, vi gick inte bort oss utan vi spelade kontrollerat på ett helt annat sätt, säger Berner om att anfallsspelet fortsatte trots ledningen med 6-2.

Berner tycker att samtliga i laget gjorde en toppmatch.

– Alla spelar på toppen av sin förmåga idag. Vi använde hela bänken, förutom junioren Nils Berner, och det funkar bra med vem vi än sätter in, och det är riktigt bra.

Kamraterna kan ta emot stående ovationer från 1478 lyriska personer i publiken.

”Ibland är det riktigt kul med bandy”  – Viktor Weiselius konstaterande när han efter matchen ligger på massagebänken och blir uttryckt av massören Bruno.

På fredag väntar Vetlanda borta, ska laget lyckas fortsätta sin kurva uppåt?

– Det handlar om att glädjas idag och sen att lägga det här bakom sig och fokusera på nästa match. Vi lägger både förluster och vinster bakom oss och blickar framåt, lätt sagt men svårare gjort, men det har vi gjort bra hittills, avslutar Berner.

Sammanfattningsvis denna kväll: Stolthet – Passion – Gemenskap!

Mer om matchen:

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport.se – Matchrapport

TTELA.se

SR.se 

TV4 Väst