Imponerande seger för U-laget mot Sunvära SK

IFK Vänersborgs utvecklingslag under ledning av Daniel Johansson och Oscar Kristensson som spelar i division 1 södra tog under lördagsförmiddagen emot Sunvära SK i Arena Vänersborg. En match som slutade med hela 5-1 (1-0) efter en mycket imponerande insats som bådar gott för framtiden! Till detta ska sägas att IFK laget ställde upp med ett lag där medelåldern var på 17,8 år vilket är mycket ungt för ett lag som spelar i en division 1 serie.

Tränare Daniel Johanssons tankar efter matchen; Vi gör en mycket bra prestation med vårt unga utvecklingslag där många idag dessutom får spela på ovana positioner vilket också är en styrka att klara av. Efter enbart 1-0 i halvlek lyckas vi tillslut under andra halvlek få utdelning och lyckas vinna med 5-1 tillslut. Laget lyckas matchen igenom att följa matchplanen på ett ypperligt sätt vilket var väldigt kul att se. Ludvig Olsén som spelade som defensiv mittfältare idag gjorde det mycket bra samt Carl-Hugo Berner som styrde mycket av spelet och bröt motståndarnas förstapress på ett mycket bra sätt. Johansson avslutar även med att hylla hela kollektivet som en nyckel till dagens fina prestation och hoppas laget kan ta med denna insats till avslutande matcher av säsongen.

Söndag 26 februari kl. 12.15 spelar vårt U-lag nästa och sista hemmamatchen för säsongen. Då gästar Lidköpings AIK U i en spännande match. Passa på att ta er till Arena Vänersborg för att kika på framtidens elitspelare! 

Bild: Jorge Moreno