Ilari Moisala klar för IFK

Ilari Moisala, här i Finlands match mot Norge under bandy-VM i Arena Vänersborg 2013. Foto: Patrik Karlsson

Den finske landslagsliberon Ilari Moisala blir IFK:s tredje nyförvärv inför kommande säsong. IFK Vänersborg har skrivit ett tvåårskontrakt med 30-årige Moisala, senast från Broberg-Söderhamn.

– Det är en spelare som verkligen växt ut och blivit en duktig libero, säger sportkommitténs ordförande Tommy Hjert om nyförvärvet.

Moisala är en etablerad spelare och har representerat Finlands bandylandslag i flera år, senast förra veckan under bandy-VM i ryska Chabarovsk. Han har dessutom bland annat vunnit finska mästerskapen 2009 i OLS Uleåborg, tillsammans med Pertti Virtanen.

– Det är en väldigt bra försvarsspelare, lugn, skridskostark och en bra klubba. Han besitter helt enkelt de egenskaper en typisk libero ska ha, menar Tommy Hjert.

IFK har nu fem försvarsspelare kontrakterade i och med detta kontrakt.

– Vi behöver ha en något större trupp än i fjol och det är bra med en större konkurrenssituation. Vi hade tur förra året som inte hade så mycket skador, men när Petter gick sönder hade vi bara en reserv på seniorsidan utöver juniorerna, säger Hjert.

I och med detta känner sportkommittén sig nöjda med den trupp man har inför kommande säsong, men meddelar samtidigt att de jobbar vidare och stänger inga dörrar för ytterligare nyförvärv.

– Vi har fått till en bra trupp. Det är en bred trupp med bra balans och som är under stark utveckling. Vi har många spelare i rätt ålder som tar stora kliv hela tiden. Det ser bra ut, avslutar Tommy Hjert.

Foto Patrik Karlsson

Moisala klappar om Esplund. Bandy-VM 2013 i Vänersborg. Foto: Patrik Karlsson