Ikväll spelar P-17 sin första kvartsfinal mot Vetlanda BK

Avslag 18:45 i Arena Vänersborg

Ikväll inleds slutspelet för IFK Vänersborgs P-17 lag då Vetlanda BK väntar hemma i arenan i första kvartsfinalen. Returen på bortais på lördag. 

-Vi har alla spelare friska och tillgängliga, så det känns kul. Roligt att få möta Vetlanda. Ett bra lag som alltid bjuder upp och spelar fin bandy, säger IFK tränaren Martin Kjellström. 

Vetlanda har en mycket fin ungdomsverksamhet och är alltid tuffa att möta så också denna gång. VBK slutade på andra plats i mycket jämna Pojkallsvenskan, där Sandvikens AIK vann. Noterbart är att det endast skiljde tre poäng mellan ettan SAIK och femman IK Tellus. IFK Vänersborg slutade på åttonde plats, men går in i kvällens slutspel med god känsla efter två segrar på de tre avslutande grundseriematcherna. 

5-2 mot Edsbyns IF och 5-1 mot Västerås SK/Tillberga efter fina insatser. Noterbart att Isac Stolt stod för fem av målen i fighterna. Laget gjorde också en riktigt fin insats i bortamötet mot kvällens motståndare Vetlanda, där IFK förlorade en jämn tillställning med 6-4(2-1), efter bland annat två mål av Matti Rebelius, så det finns all anledning att se fram mot kvartsfinalmötena med spänning.

-Det blir också  lite speciellt  att möta Vetlanda då David Jilderby spelar i laget. Han är väl bekant med många i vårat lag  ända sedan tiden på bandyskolan i IFK, säger Martin Kjellström.

David som är en riktig stortalang och som flyttade till Vetlanda i samband med att han där  kom in på bandygymnasiet. Naturligtvis lite extra speciellt att få komma hem och spela slutspel i Pojkallsvenskan i just Vänersborg.

Slutspelet avgörs med UEFA modell, vilket gör fighterna extra raffinerade. Det kan bli så att antal gjorda bortamål till slut fäller avgörandet.

Vi önskar publiken varmt välkommen till kvällens mycket intressanta kvartsfinal och hoppas på starkt stöd för killarna. 

 

Text: Niklas Thonander