IK Tellus nästa utmaning för IFK

Texten

Det är minst sagt tätt på given för IFK Vänersborg.

Knappt har man hunnit landa efter skrällsegern mot Sandviken förrän nästa utmaning står för dörren – IK Tellus på bortaplan.

– Det blir en helt annan match än mot SAIK och vi får inte glömma att Tellus är defensivt mycket skickliga, säger IFK-tränaren Ari Holopainen.

Det var garanterat många som höjde ögonbrynen efter IFK Vänersborgs synnerligen tunga 6-2-seger mot stjärnlaget Sandvikens AIK.

Plötsligt fungerade precis allt – försvarsspelet, anfallsspelet, passningsspelet och inte minst den härliga ambitionen att komma till avslut i varje anfall.

– Fantastiskt roligt att vi gör en så bra match i 90 minuter. Jag var faktiskt inte särskilt orolig trots att de ledde med 2-0 efter en kvart. Vi fick 1-2 snabbt och sen var det vår match, konstaterar Ari Holopainen.

IFK-tränaren sov garanterat gott efter triumfen mot SAIK som naturligtvis ger eko i landets bandykretsar. Självklart är det en härlig boost att besegra ett av landets skickligaste lag med alla sina stjärnor och det har garanterat gett självförtroende till Ari Holopainens manskap. 

Tillbaka till vardagen

Nu har dock krutröken lagt sig. Sandviken-matchen är historia. I dag var spelarna tillbaka i Arena Vänersborg för ett nytt träningspass och på fredagskvällen väntar en ny utmaning – jumbon IK Tellus från Stockholm på bortaplan.

– Det blir en helt annan match med helt andra förutsättningar, påpekar Ari Holopainen och fortsätter:

– Då förväntas det att vi ska hålla i taktpinnen och dessutom vet vi inte vilka yttre förutsättningar som kommer att råda på Zinkensdamm. Med hjälp av vårt klart förbättrade självförtroende hoppas jag det ska räcka till en ny seger.

Holopainen räknar med att man möter ett mycket försvarsstarkt IK Tellus som visserligen förlorat sina fem första matcher men som garanterat kommer att göra allt för att ta säsongens första tvåpoängare.

Zitouni på väg tillbaka

IFK Vänersborg klarade sig undan SAIK-matchen utan några skador och nu hoppas IFK-tränaren dessutom med ett tillskott inför mötet med IK Tellus.

– Jag hoppas på Alexander Zitouni. Han har varit sjuk men förhoppningsvis kan han följa med, säger Ari Holopainen optimistiskt.

Text: Jerry Lindkvist

Foto: Patrik Karlsson