IFK:s första nyförvärv klart!

Nu är det klart med IFK Vänersborgs första nyförvärv inför kommande säsong – Simon Blomqvist! IFK Vänersborg och Simon Blomqvist har skrivit ett 2-årsavtal.

Simon är 21 år och är värvad som back till IFK. Hans moderklubb är Jönköping Bandy men närmast kommer Simon från elitseriekollegan Broberg/Söderhamn.

– Simon Blomqvist är en spelare som vi följt under en tid och han har uppvisat en mycket bra utveckling senaste säsongen. Han är en tvåvägsspelare med ett bra spelsinne och har en tydlig ambition att utvecklas, säger Tommy Hjert ordförande i Sport- och Elitkommittén.

– Det känns verkligen bra att flytta till IFK Vänersborg. Känslan jag fått av IFK är bara positiv. Allt runt omkring känns oerhört professionellt. Bättre möjligheter att kunna utvecklas som ung finns nog inte någon annanstans. Att få möjlighet att träna i hall med bra förutsättningar samt ett lag som satsar är också positivt. Sedan finns ett stort bandyintresse i Vänersborg. Jag ser verkligen fram emot de 2 kommande säsongerna, säger Simon.

– Det intrycket jag fått av Vänersborg som stad är också bara positiva. En fin liten stad som verkar väldigt trevlig, avslutar Simon.

– Med sin positiva inställning och drivet av att utvecklas, känns det som han kommer att passa in i vårt lag, säger Stefan Karlsson tränare i IFK Vänersborg.

Vi hälsar Simon varmt välkommen till föreningen!