IFK vill vidare i World Cup

pk2230

Richard Wallin Kamperin, till höger, hoppas att målformen håller i sig under World Cup i Sandviken.

I dagarna fyra ska 16 av världens bästa bandylag göra upp om titeln i World Cup, som arrangeras i Sandviken. IFK Vänersborg reser dit med stor revanschlusta – och en omskolad libero i påtaglig målform.

Själv hävdar Richard Wallin Kamperin att han nätade i Champions Cup i Edsbyn för tio år sedan – vilket vi låter vara osagt – men målet mot Kungälv tidigare i veckan var åtminstone hans första hemma i Arena Vänersborg.

– Äh, det var nog mer speciellt för andra än för mig, säger Wallin Kamperin som ändå lyckades få till en målgest:

– Jag vinkade lite extra till klacken, och det kändes som att hela arenan lyfte just då. Men jag behåller fötterna på jorden – så länge man inte har fått se sitt namn på text-tv så räknas det inte.

Richard Wallin Kamperin har spelat libero ända sedan andra halvlek mot Villa Lidköping i Vänercupen och verkar trivas bra där.

– Det är lite nytt för mig eftersom jag mest spelat back de senaste åren. Dessutom har jag ju nytt folk runt mig med Simon (Blomkvist), ”Pumpen” (Mathias Johansson) och Pavel (Bulatov). Det blir lite annat tänk, men det är en jättekul roll och ett stort ansvar, så det känns bara roligt, säger han.

Tuff uppgift direkt

Just Villa är det första motståndet i World Cup, som inleds på torsdagen. Övriga hinder utgörs av norska Stabaek och ryska Neftyanik.

– Inför cupen pratar vi främst om första matchen, den mot Villa. Det känns ju viktigt att få en bra start i en sån här turnering och få med sig poäng direkt. Målsättningen är givetvis att gå vidare från gruppen, säger Wallin Kamperin.

Samma sak konstaterar IFK-tränaren Stefan Karlsson, som kan glädja sig åt att ha samtliga spelare tillgängliga under World Cup-helgen.

– Vi hade ett dåligt genrep om man tittar på Svenska cupen, men det känns ändå som att formen är på uppåtgående. Vi har haft bra snack och träningar, och fått tillbaka både (Sergej) Lomanov Jr och (Adam Herou) Löf.

”En titel smäller högt”

Att World Cup betyder mycket för spelare, ledare och supportrar i IFK Vänersborg råder det i varje fall inga tvivel om.

– Det är det största du kan vinna, eftersom det är den enda turneringen där de bästa möts. Det är bara ”top notch”-lag som är med. En titel här smäller högt, säger Stefan Karlsson.

Någon buckla utlovas dock inte, men däremot kommer Richard Wallin Kamperin med ett annat löfte, om än av aningen ironisk karaktär:

– Jag tänker vinna skytteligan i helgen!

IFK Vänersborgs spelschema i World Cup: 

Torsdag 13/10 17.30 Villa Lidköping – IFK (World Cup i Sandviken)

Fredag 14/10  12.45 IFK – Stabaek (World Cup i Sandviken)

Lördag 15/10 15.45 Nefnyainik – IFK (World Cup i Sandviken)

Läs mer om World Cup och se hela spelschemat HÄR!

Ni kan se alla matcher live på https://play.staylive.se/fib.