IFK hade inga större problem på Lugnet

-

IFK Vänersborg hade inga större problem att besegra Falu BS på fredagskvällen. På Lugnets isstadion i Falun vann IFK med hela 7-0 (6-0).

Därmed är det klart att IFK hamnar på en sjundeplats i årets Elitserietabell, och kommer att få spela åttondelsfinal för att kvala in till SM-slutspelet. Motståndare i denna åttondel blir antingen Broberg/Söderhamn eller Motala, och det avgörs i sista omgången som spelas på tisdag.

Matchen mot Falun är inte så mycket att orda om, därtill var IFK för överlägsna. IFK fick en smakstart och redan efter 13 minuter så hade man ledningen med 4-0, efter två mål vardera av Jocke Hedqvist (bilden) och Felix Callander.

-Vi gick ut och bestämde direkt och vi fick en jättebra start, med ett hörnmål redan efter 30 sekunder, sa IFK:s lagkapten Jocke Hedqvist. Våra fyra första mål var riktigt snygga, tillade Jocke.

IFK fyllde sedan på med mål av Olle Berglund och Robin Öhrlund fram till 6-0 i halvtid. Och med den ledningen inför andra halvan så blev det som ni förstår inte så mycket till match.

-Vi spelade av den andra halvleken helt enkelt, menade Hedqvist.

Ett mål gjorde IFK och målskytt var Joakim ”Kimmen” Johansson.

Elitserien avslutas alltså på tisdag och då möter IFK, Motala borta. Ett Motala som nu ligger på den tionde platsen och blir man kvar där så blir det IFK Vänersborg mot Motala i åttondelsfinalen. Matcherna spelas torsdag och lördag nästa vecka.

-Det gäller för oss att hitta rätt känsla inför fortsättningen, sa Hedqvist som också indikerade att han hellre möter Motala än Broberg i åttondelen.

-Det är ju en betydligt kortare resa till Motala så det hade väl varit bra. Vi hoppas att vi klarar att lösa den uppgiften, sa Jocke Hedqvist avslutningsvis.

På tisdag vid 21-tiden vet vi svaret på vem IFK kommer att ställas mot i förkvalet till SM-slutspelet.

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno