IFK vann övertygande borta mot Ljusdal

Ljusdals BK – IFK Vänersborg 1-5 (0-3) 

Martin Röing stod som vanligt för en stabil försvarsinsats i fredagens bortaseger mot Ljusdal.

Foto: Patrik Karlsson

IFK fortsätter att övertyga när de under fredagskvällen vinner med 5-1 över Ljusdal på bortaplan. Ihållande snöfall gjorde att matchen spelades 3×30 minuter. Men trots rådande förhållande var kamraterna effektiva framför mål och ledde rättvist med 3-0 efter de första 45 minuterna efter att Fagerström, Andreas Eriksson och Hedqvist hade gjort var sitt mål

4-0 kom i den 59:e minuten i slutet på den 2:a perioden, Hedqvists andra mål för kvällen. Den 3:e perioden blev mållös fram till den 89:e matchminuten när Ljusdal fick spräcka nollan för dagens stabila IFK:målvakt Mattias Andersson. Men IFK svarade snabbt därefter när Fagerström gjorde sitt andra mål för kvällen och satte slutresultatet till 1-5.

Kvällens seger innebar att IFK klättrade till en femteplats i tabellen efter att Västerås förlorade mot Hammarby, och Edsbyn vann över Vetlanda.

Mer om matchen:

Matchrapport, Elitrapport

Bandypuls.se

Radiointervju med Stefan Karlsson och Martin Röing, johnskoglund.se

Nästa match spelas mot Hammarby på söndag hemma i Arena Vänersborg kl. 14.45. Observera den nya matchtiden! Se till att sluta upp i arenan nu för att heja fram blåvitt i slutspurten av elitserien.