IFK Vänersborg vs Edsbyns IF i kvartsfinal 4 av 5

Avgörandets stund är nära i kvartsfinalen mellan IFK och Edsbyn. Antingen sker avgörandet tisdag kväll i Arena Vänersborg (matchstart kl 18) eller uppe i Edsbyn på torsdag. IFK vill naturligtvis vinna redan på tisdag och därigenom säkra en plats i semifinalen.

Den senaste matchen i söndags på bortaplan slutade 2-0 till Edsbyn.

– Det var en förväntad matchbild med Edsbyn som backade hem och också fick lägen framåt. Själva fick vi inte ut så mycket som vi ville, säger IFK:s lagkapten Simon Blomqvist.

Sammantaget efter kvartsfinalens tre första matcher tycker Simon att IFK lyckats bra trots förlustmatchen..

– Vi har fått Edsbyn dit vi ville spelmässigt.

Hur ser det ut inför den fjärde matchen på tisdag?

– Jag tycker det är svårt att se att Edsbyn kommer att spela annorlunda, svarar Simon. Och vi måste fortsätta att spela efter våra planer och vi måste vara mera resoluta och bestämda.

Lagkaptenen Simon Blomqvist ser bara en utveckling framför sig.

– Vi tar dom på tisdag och om vi inte skulle göra det så tar vi dom på torsdag.

IFK vill naturligtvis inte att det som hände säsongen 2013/14 upprepas. Då ledde IFK kvartsfinalen mot Västerås med 2-0 i matcher för att sedan förlora tre matcher i rad. Om – eller helst när – IFK går till semifinal så blir det andra gången detta sker. Första gången var för snart 20 år sedan, säsongen 2002/03.

Det är naturligtvis tråkigt att vänersborgarna på grund av pandemin inte kan stötta IFK i Arena Vänersborg. Simon Blomqvist och hans lagkamrater saknar naturligtvis stödet från publik på plats.

– Men, säger Simon, vi känner stödet ändå och vi hör ute på stan att intresset är stort för våra matcher.

För den publik som inte får vara på plats finns andra möjligheter att ge stöd till IFK, inte minst ekonomiskt i dessa kärva tider. På IFK:s hemsida redovisas alla möjligheter att visa sitt stöd.

IFK Vänersborgs hela trupp är friska och krya och står till förfogande för match.

 

Text: Jan-Erik Ehne
Foto: