IFK Vänersborg – Vetlanda BK 7-7

IFK Vänersborg spelade oavgjort 7-7 (3-2) mot Vetlanda i torsdagens genrep inför nästa veckas World Cup i Sandviken.

Hemmalaget som kom från en bra insats i Svenska Cupen var idag riktigt bleka såväl offensivt som defensivt. Laget räddades av fint hörnskytte med fyra mål där bland annat försvarsresen Juho Liukkonen stänkte in två kanoner. Kapten Jocke Hedqvist kvitterade på övertid till 7-7. -Det räddade lite av äran att vi inte förlorade i alla fall. Idag var det långtifrån bra. Defensiven var mycket sämre än i förra veckans cupspel där vi var nöjda med vår insats och spelade bra. Idag såg det ut som det kan göra ibland i försäsongsmatcher. Vi skall absolut inte släppa in sju mål mot ett sådant här motstånd på hemmaplan, säger en besviken Ari Holopainen. 

IFK inledde målskyttet redan i den tredje matchminuten när Jesper Öhrlund serverades ett friläge efter mycket fin assist av lillebror Robin Öhrlund och enkelt kunde göra 1-0. IFK slarvade dock betänkligt och tappade bollar på mitten och bortalaget Vetlanda skapade hela tiden farligheter framför IFK målet. Pontus Nordström gjorde inom loppet av tre minuter  två mål för gästerna. Först fick han pangträff på högerhörna i 16 minuten och sedan förvaltade han straffen på säkert sätt. Juho Liukkonen kvitterade sedan han fått drömträff på högerhörna ock kort efter gjorde sedan Jesper Öhrlund sitt andra mål för kvällen, också det på hörna. Jesper har fått en fin start i IFK med två nya mål idag. I andra halvleks tredje minut kvitterade Vetlanda till 3-3 med två man mindre på planen mot ett tafatt spelande IFK genom Emil Fedorov. 

IFK var på väg mot förlust mot Vetlanda, men räddades av kapten Jocke Hedqvist som först dundrade in straffen till 4-3 ledning. Efter att ett piggt Vetlanda vänt till 4-6 och var på god väg att besegra ett svagt IFK kunde samme Jocke Hedqvist reducera på hörna i den  80:e minuten innan Juho Liukkonen kvitterade också det på hörna i 88 minuten. När sedan Axel Ekholm gjorde sitt andra mål för kvällen i den 90 minuten trodde alla att Vetlanda skulle gå segrande ur fighten, men Hedqvist fullbordade sitt hattrick med bara sekunder kvar till 7-7. Därmed är IFK trots allt ännu obesegrat i försäsongens träningsmatcher som spelats i Arenan. Det plus ett mycket fint hörnskytte, de enda ljusglimtarna denna dag inför 364 åskådare.

-Vi gör en direkt dålig match och är besvikna över vår insats idag. Inte alls som i förra veckans spel i Svenska Cupen. Bara att glömma. Nu är vi lediga över helgen och laddar sedan för World Cup nästa vecka där vi måste vara betydligt bättre än idag, avslutar Ari Holopainen.

På torsdag inleds Wold Cup för IFK Vänersborg med match mot Västerås SK. Med i IFK:s grupp också finska Veiterä samt ryska storlaget Jenisej.

 

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno