IFK Vänersborg krossade Sirius

Texten

IFK Vänersborg leker bandy.

Då kommer storsegern mot IK Sirius med 11-1 (5-0) som ett brev på posten.

– Vi har fått ihop gruppen och vi har roligt på isen, förklarar Adam Herou-Löf som både blev tvåmålsskytt och matchens lirare.

De som bespetsat sig på en jämn och spännande match blev förmodligen rejält besvikna,

De som drömt om en riktig urladdning från hemmalagets sida lär ha hoppat av förtjusning.

För sällan eller aldrig har vi väl fått se en liknande utskåpning i Arena Vänersborg.

– Vi fick några enkla mål i  början och sen rann det på av bara farten. Just nu är det väldigt roligt att spela bandy och särskilt som vi fått ihop det som ett lag, menar Adam Herou-Löf.

Det är väl inte allt för ofta vi fått se Adam ikläda sig rollen som tvåmålsskytt och det är väl inte heller särskilt ofta vi sett IFK göra elva mål i en och samma elitseriematch.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och sen är det skönt att vi kan fortsätta på den inslagna linjen trots att vi har 5-0 i paus.

Rullgardinen ner

Det är förstås bara att hålla med. Andra rundan började med att Sirius fick straff men då räddade inte helt oväntat Kimmo Kyllönen.

Och på anfallet därefter kunde Adam Herou-Löf göra 6-0 och därmed var det definitivt rullgardinen ner för ”studenterna” från Uppsala.

Sen rann siffrorna iväg, Sirius tröstreducering till 7-1 satte på inga vägar stopp för hemmalagets anfallsglädje och till sist stannade segersiffrorna vid förkrossande 11-1.

Segern var IFK Vänersborgs femte på raken och därmed är laget numera trea i tabellen efter Villa och Västerås.

– Givetvis var segern viktigast, men också att vi fick till målskyttet. Målskillnaden kan bli viktigt när serietabellen ska summeras, menar Adam Herou-Löf.

En sådan här kväll måste samtliga IFK-spelare hyllas för sina insatser. Sen går det inte komma ifrån att nämna målvakten Kimmo Kyllönen som både hann med att rädda en straff, samt bjuda på ett delikat utkast till Jocke Hedqvist vid 1-0-målet.

Tremålsskytten Jocke Hedqvist, Juho Liukkonen, Adam Herou-Löf, liksom Robin Öhrlund ska också nämnas. Nu är det hög tid att 79:an plitar dit titeln artist på sitt visitkort. 

Det är han väl värd.

Nöjd tränare

IFK-tränaren Ari Holopainen var förstås helnöjd med sitt manskap.

– Framförallt är jag nöjd med att vi är bra i 90 minuter. Vi tar med oss samma känsla ut till den andra halvleken som vi hade i den första. Därför kunde vi inkassera denna storseger.

Bollnäs borta på fredag lär inte bli lika lätt?

– Det kommer att bli riktigt tufft. Nu ska vi först njuta av den här sköna segern, sen lägger vi allt fokus på Bollnäsmatchen, säger Ari Holopainen.

IFK Vänersborgs målskyttar: Jocke Hedqvist 3, Robin Öhrlund 2, Adam Herou-Löf 2, Juho Liukkonen, Joakim Johansson, Robin Lundqvist och Johan Koch.

Text: Jerry Lindkvist

Foto: Patrik Karlsson