IFK Vänersborg – IFK Motala 3-3

IFK Vänersborg spelade oavgjort 3-3 (0-1) i den sena fredagsmatchen mot IFK Motala som också  var IFK:s sista träningsmatch inför nästa veckas elitseriepremiär mot Sandvikens AIK.

-Vi inledde trevande och vårat spel blev rörigt, men jag tycker att vi successivt spelar upp oss och gör en bättre andra halvlek och har chanser för att vinna matchen, sa huvudtränaren Ari Holopainen.

Med ordinarie liberon Simon Blomqvist på skadelistan på grund av underarmsfrakturen han så olyckligt drabbades av i World Cup matchen mot Jenisej, tvingades Ari Holopainen och Jesper Larsson att stuva om rejält i de bakre regionerna. Juho Liukkonen gick in som libero, Olle Berglund som högerback och Emil Viklund som vänsterytterhalv.

-Det blir naturligt så att det blir  lite positionsproblem inledningsvis i en sådan här match. Vi har spelat med samma försvarsuppställning under hela försäsongen, men jag tycker ändå att killarna stod för en helt ok insats allteftersom matchen pågick.  Olle Berglund var mycket bra på sin backplats och det är många i laget som förtjänar ett helt ok betyg. För min del var inte resultatet det allra viktigaste denna match och det såg ut ungefär som jag förväntade mig. Vi kommer att bli mer samspelta med denna matchen i benen, fortsatte Ari.

IFK Motala gick till halvtidsledning med 1-0 och det får anses vara rättvist då bortalaget var det något bättre laget inledningsvis i en temposvag och chansfattig första halvlek. I andra kommer IFK Vänersborg ut bättre och kvitteringen till1-1 i den 55 minuten var vacker. Jocke Hedqvist slog in en hård passning från vänster längs isen som Jesper Öhrlund inte hade några  problem att styra in. Kort därefter vräkte Juho Liukkonen som har ett dokumenterat mycket bra skott in ledningsmålet efter hörna.

IFK Motala vände på steken innan Jesper Öhrlund kvitterade till 3-3 alldeles i slutminuterna och fortsätter göra många mål i sin nya klubb. Innan dess tvingades Jesper linka ut i samband med en smäll han fick, men kom glädjande in på isen igen kort därefter. Jesper gav också ett  första lugnande besked efter matchen att det inte verkade vara någon allvarlig skada.

Som helhet en ganska typisk träningsmatch där känslan var att båda lagen inväntar elitseriestarten och inte bjöd på någon gnistrande bandy. Nu väntar alltså Sandvikens AIK i Arena Vänersborg nästa fredag för IFK i den mycket viktiga premiären. Innan dess väntar också några viktiga träningar att få ihop den delvis nya lagsammansättningen. publiksiffran denna dag uppgick till 315 betalande åskådare.

text: Niklas Thonander