IFK Vänersborg gjorde sin plikt – Seger mot Falu BS

Lite allmänt segt. Eller om man så vill – en helt vanlig dag på jobbet. Det räckte å andra sidan för att Falu BS skulle besegras med 4-1 (2-0). - Hur som helst två viktiga poäng, summerar tvåmålsskytten Robin Öhrlund.

Lite allmänt segt.
Eller om man så vill – en helt vanlig dag på jobbet.
Det räckte å andra sidan för att Falu BS skulle besegras med 4-1 (2-0).
– Hur som helst två viktiga poäng, summerar tvåmålsskytten Robin Öhrlund.

Nykomlingen Falu BS hemma i Arena Vänersborg.

Tacka sjutton för att det ska betyda seger och två poäng till IFK.

Inledningsvis såg dock hemmaspelarna tämligen sega ut och man hade förvånansvärt svårt att komma igenom dalmasarnas igelkottförsvar som vägrade släppa någon IFK:are över bron.

– Vi hamnade i deras tempo och då blev det svårt att komma till några vettiga avslut, menar Robin Öhrlund och fortsätter:

– I sådana här matcher då vi har mycket boll men skapar lite chanser så gäller det att ha tålamod. Det tycker jag vi hade trots att målen uteblev.

Och visst var det så. Efter att gästerna (David Forsell) missat en straff skapade hemmalaget ett par fina chanser, bland annat genom just Robin Öhrlund.

Målskyttet lossnade

Det var dock först sedan IFK Vänersborgs Simon Blomqvist åkt ut på en tiominutare som målskyttet lossnade. Det tog Emil Viklund (1-0) och Robin Öhrlund (2-0) knappt en minut att sätta hemmalaget i förarsätet och det var också resultatet när lagen gick in till pausdrickat.

– Även om vi kan betydligt bättre så var halvleken ändå ett framsteg jämfört med Motalamatchen. Sådana här så kallade måstematcher, där det förväntas att vi ska vinna, är inte alltid så lätta, påpekar Robin Öhrlund.

Falu BS kom med i målprotokollet i den 65:e minuten då David Jansson reducerade till 2-1 och strax efter valde IFK-coachen Ari Holopainen att ta time out.

Två tvåmålsskyttar

Det gav också så resultat så småningom då Emil Viklund och Robin Öhrlund båda blev tvåmålsskyttar genom att göra 3-1 och 4-1.

– Skönt med en vinst, särskilt som vi vet att vi kan bättre än så här. Stundtals, när vi får upp farten ser det riktigt bra ut, men det gäller att vi spelar som ett lag och verkligen ger allt i 90 minuter.

Det lär också behövas nästa onsdag då Sandviken, fjolårssäsongens kvartsfinalmotståndare och ett av de förväntade topplagen även i år, kommer till Arena Vänersborg.

Då gäller det att bandyartisterna Robin Öhrlund och Emil Viklund än en gång visar framfötterna, men även att deras lagkompisar – ingen nämnd, ingen glömd – hittar storformen.

– Allt talar för att vi får försvara oss lite mer mot SAIK och förhoppningsvis kan vi också ta vara på deras misstag, resonerar Robin Öhrlund som redan lagt Falu-matchen bakom sig.

Nya sköna utmaningar är att vänta.

Text: Jerry Lindkvist

Foto: Patrik Karlsson