IFK Vänersborg fortsätter sin uppladdning inför det spännande bandyåret som väntar.

 I helgen var A-truppen iväg på ett tvådagars läger i Kroppefjäll och på lördag väntar Gripen/Trollhättan i säsongens första träningsmatch i Arena Vänersborg.

-Det var roligt att åka iväg ett par dagar och göra någonting gemensamt och lära känna killarna ännu mer. Det var vårat grundfokus att bygga ännu mer på vår fina sammanhållning,  sedan körde vi även ett par tuffare fyspass på lördagen. Ett bra läger där vi tydligt ser att grabbarna har en bra inställning. Roligt också att se att våra yngre juniorer som varit med A-truppen under barmarksträningen  har tagit ytterligare kliv i sin utveckling, säger IFK:s assisterande tränare Jesper Larsson. 

Jesper Larsson är ny som assisterande till Ari Holopainen. Därmed väntar en ny ledarroll för Jesper som tidigare varit huvudtränare för IFK:s J-20 lag. -Det blir lite annorlunda att vara assisterande A-lagstränare mot att ha huvudansvaret för J-20 laget. Gäller för mig att lite grann hitta min roll som assisterande. Jag känner att jag har ett bra samarbete med Ari och det känns bra att få ta del och vara med honom som har så gedigen bakgrund efter alla år som elittränare och jag kan även ta med mig delar av min tidigare tränarroll, fortsätter Jesper.

Utöver att vara tränare i IFK:s representationslag är  Jesper dessutom föreningsutvecklare sedan november förra året. -Det har varit lite turbulent första tid med tanke på föreningens ekonomiska situation. Väldigt mycket att sätta sig in och mycket arbete,  men jag gick med Roland Olin den första tiden och fick bra stöd och hjälp av honom. Sedan försöker jag jobba strukturerat hela tiden för att ha bra ordning och kunna sätta mig in i allt.

-Vi har precis haft två bandyveckor som varit väldigt roliga med 117 ungdomar första veckan och  125 andra så det har varit ett stort tryck. Vi tycker det har 

gått bra och fått bra respons från de deltagande och hotellet där de deltagande bott har varit väldigt nöjda, så det känns bra, säger Jesper Larsson.

– Jag har tidigare varit med som ledare i bandyskolan och hade en del erfarenhet därifrån. Vi ändrade  lite i upplägget till detta året med bandyskolan och vi kommer aktivt jobba för att ytterligare utveckla och förädla en produkt som vi har haft under många år i föreningen och som varit uppskattat.

-Utöver det så har vi ytterligare lite projekt på gång i föreningen framöver som vi får anlednings att återkomma till, men vi har bland annat en höstläger vecka 40 där jag och Jocke Hedqvist skall hålla i träningen för ett gäng norska juniorer. Som helhet har det varit en  väldigt inspirerande första tid som föreningsutvecklare, även om det som sagt varit tufft emellanåt, avslutar Jesper Larsson.

Nu väntar Gripen/Trollhättan i Arenan på lördag med start klockan 14.00 för IFK:s A-lag.  Därmed är träningsmatchandet äntligen i gång. Senare i höst väntar ytterligare träningsmatcher  och även Svenska Cupen och World Cup innan elitserien tar sin början med hemmamatch mot Sandvikens AIK första november för IFK Vänersborg.

 

text: Niklas Thonander