IFK VÄNERSBORG FÖLL MOT SVENSKA MÄSTAREN

pk8600

Felix Pehrson, IFK:s bäste för kvällen

IFK Vänersborg kunde inte stå emot den regerande svenske mästaren Västerås SK, utan förlorade hemma i Arenan med 6-3. En till stora delar välspelad och jämn bandymatch, men Västerås var aningen effektivare när de fick sina lägen och det var den stora skillnaden mellan lagen.

-Jag tycker det är en riktigt bra bandymatch, sa också IFK-tränaren Stefan Karlsson. Bortsett från de första 25 minuterna så spelar vi jämnt med dem. Men vi gör några missar och det blir oerhört kostsamt för oss.

Under de första 25 minuterna skaffade sig gästerna en 2-0 ledning och den ledningen satte helt klart sin prägel på matchen. Junioren Emil Juhlen slog in en stolpretur och Patrik Sjöström satte en straff. Efter dessa två mål var IFK i underläge och hur mycket man än jagade Västerås så kom man aldrig ikapp.

Jocke Hedqvist reducerade på en straff ganska snart efter VSK-ledningen, men gästerna svarade på det genom två snabba mål, innan Emil Viklund drämde in en hörna fram till 2-4 som också var halvtidsresultatet.

-Vi gör tyvärr några missar och tappar bollen några gånger, och som jag sa så straffar det oss väldigt mycket idag, förklarade Stefan Karlsson.

Efter paus fortsatte matchen med bra spel och den kändes inledningsvis fortfarande väldigt öppen. Hedqvist slog in ett mål som dock dömdes bort för offside, och Emil Viklund fick till ett bra distansskott som sånär hade gått i mål. Istället gjorde VSK 5-2 genom Tobias Holmberg, och efter det kändes det som att VSK tog kontroll på matchen.

-Jag skulle önska att vi varit lite bestämdare i vårt försvarsarbete, men Västerås gör det bra också, sa Stefan Karlsson.

IFK:s 5-3 reducering gjorde Nikita Ivanov efter att ha blivit frispelad av Jocke Hedqvist, innan Jonas Nilsson med sitt andra mål för kvällen fastställde 6-3 i den 90:e minuten.

Bäst i IFK för kvällen var Felix Pehrson, som var aktiv i alla nittio minuterna. Vi fick även se några fina åkningar och dragningar från Johan Koch, och bland annat fixade han straffen för IFK.

Elitserien fortsätter i ett högt tempo och närmast väntar Broberg Söderhamn borta på fredag, innan Bollnäs kommer till Arenan nästa onsdag.

Text: Svante Johansson 

Foto: Patrik Karlsson