IFK Vänersborg föll mot ett mycket bra Villa Lidköping i fredagens heta vänerderby.

 Bortalaget vann med klara 11-2(3-1) där fyra Villamål på sex minuter i upptakten av andra halvlek spolierade chansen till poäng.

 

-Vi gör en ganska bra första halvlek som är jämn. Sedan spelar vi inte riktigt som vi bestämt innan match och gör en del kostsamma egna misstag. Det straffar sig mot ett Villa som är ett riktigt bra lag, sa IFK-tränaren Tobias Larsson, direkt efter slutsignalen. 

Villa som toppade serien inför dagens drabbning på maximala fyra poäng gick fram till 2-0 ledning  genom mål av  Freja Lööf och Elsa Folkesson. Sedan fick ett IFK målmässigt kontakt genom ett fint reduceringsmål av Meja Norrman som blev frispelad av Rut Lina Berner och inte gjorde något misstag. Tyvärr svarade Villa med att utöka ledningen till 3-1, mindre än minuten efter IFK:s mål. Tungt psykologiskt såklart i slutet av halvleken att åka på det målet. 

I andra rivstartade gästerna och gick från 3-1 till 7-1 på bara sex minuter och efter det var IFK ett slaget lag. 

-Det är bara att bryta ihop och komma igen. Villa är ett mycket bra lag, det visste vi. Nu gäller det att se framåt. Träna på bra nu i veckan och sedan har vi Tranås den 12/12 i en mycket viktig match, avslutade Tobias Larsson. 

IFK Vänersborgs andra mål tillkom i slutsekunderna och var vackert när 64. Wilma Holmberg Larsson driver upp spelet för att sedan sätta en djupledspassning till 60. Elin Fahlèn  som tog sig ner mot hörnfalggan för att spela in bollen mot bortre stolpen där 21. Rut Lina Berner  kunde stöta in bollen i  tom målbur.

Meja Norrman röstades fram som bäste IFK-spelare.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno