IFK Vänersborg – Edsbyns IF 0-2 (0-1)

IFK Vänersborg stod för en fin insats mot serieledande Edsbyns IF i arenan, men föll med 2-0(1-0), sedan gästernas stjärnspelare Oscar Wikblad gjort båda målen. 

 

-I stora delar gör vi en en mycket bra match med tanke på omständigheterna. I första halvlek är vi det bättre laget. Jämt i andra. Surt att vi inte får med oss poäng idag, sa IFK:s huvudtränare Ari Holopainen. 

Fredagens träning för IFK var första på lång tid där samtliga spelare var tillgängliga. Rapporterna från assisterande tränaren Robert Mayborn var att killarna verkligen såg spelsugna och laddade ut. IFK inledde också lördagens tuffa match mot Edsbyn på ett övertygande sätt. Såg riktigt pigga ut och kom fram i flera farligheter, men där innefektivitet i avgörande lägen, eller räddningar från Edsbyns målvakt Oscar Löfström gjorde att IFK gick mållösa från första halvlek. Enda målet kom i mitten av halvleken i en snabb omställning där Oscar Wikblad fick på ett fint skott, där Kimmo Kyllönen var chanslös.

-Vi skapade massor av hörnor och behöver göra något mål där, men det ville sig inte idag, sa en dämpad Ari som ändå av förklarliga skäl var nöjd med IFK-spelarnas insats, speciellt i första halvlek. Sammanlagt hade IFK åtta hörnor i första och 13 totalt, men tyvärr hamnade de flesta i Edsbynruset och blev inte till några direkta farligheter.

I inledningen av andra halvlek borde IFK fått straff på en ganska tydlig hög klubba i Edsbyns straffområde. Istället vänder Edsbyn på spelet och gör 2-0 genom Oscar Wikblad. En mycket tung och avgörande sekvens av matchen. 

IFK jobbar stenhårt, men har svårt att skapa några farligheter i andra och Edsbyn är mycket stabila i sin defensiv och farliga i omställningar.

-Insatsen lovar gott. Nu ska vi ladda för morgondagens träning och åka till Örebro och vinna på måndag, avslutade Ari.

I ett bra hemmalag utmärkte sig framför allt Simon Blomqvist som var mycket bra matchen igenom och som rättmätigt fick priset som bäste IFK:are. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson / Mikael Larsson