IFK Vänersborg byter tränare

Styrelsen i IFK Vänersborg har beslutat att genomföra en förändring av ledarskapet för A-truppen. Beslutet innebär att Stefan Karlsson, lagets tränare de fyra senaste säsongerna, entledigas från sitt uppdrag fr o m dagens datum. Ny huvudtränare blir Magnus Nordin som assisteras av Anders Uhlin. Lösningen gäller säsongen ut, dvs t o m mars månad 2017. Beslutet är väl förankrat i spelarrådet för A-truppen.

Beslutet är baserat på en stark övertygelse om att förändring är nödvändigt för att nå klubbens offensiva målsättningar. Stefan Karlsson har gjort betydelsefulla insatser för IFK Vänersborg under de säsonger han verkat i föreningen, och bl a tagit oss till slutspel fyra säsonger i följd.

Den nya tränarduon Magnus Nordin och Anders Uhlin har en tydlig koppling till föreningen sedan tidigare. Bägge har haft stora framgångar i IFK Vänersborg och dessutom mångårig erfarenhet av svensk elitbandy och landslagsspel på olika nivåer. Vi tror att kombinationen av den nya ledarduons samlade bandykompetens, stora engagemang och hjärta för IFK Vänersborg ska bidra till den framgång som så många av oss hoppas och tror på.

Magnus och Anders leder laget för första gången i annandagsderbyt mot Gripen  Trollhättan BK i Slättbergshallen i Trollhättan.

Relaterat: