IFK Vänersborg – Broberg/Söderhamn 4-4 (1-2)

Klicka på bilden för fler matchbilder. Foto: Patrik Karlsson

Kvällens match mellan IFK Vänersborg och Broberg/Söderhamn slutade med att lagen fick med sig varsin poäng när matchen slutade 4-4 (1-2). En poäng som båda lagen nog var ganska nöjda med som matchen såg ut.  

Första halvlek var Broberg det bättre laget och det var de som tog ledningen med 1-0 genom Jonas Nygren som kommer fri med Bridholm. IFK kunde i den 32:a minuten kvittera till 1-1 när Martin Röing slår till på en hörna. IFK får energi av målet och drar upp tempot och kunde sånär tagit ledningen. Andreas Eriksson får ett jätteläge där han rundar målvakten och ”bara” ska lägga in bollen i mål, men en Brobergs-back hinner stoppa bollen på mållinjen.

Istället sätter Broberg upp en hörna i nättaket en minut senare till 2-1 åter igen genom Nygren.

– Vi hade bra laddning och alla var riktigt taggade inför matchen, men det stämde inte riktigt fullt ut i första halvlek. Vi löste inte riktigt situationen så det blev lite passivt i offensiven, säger tränare Marcus Bergwall om halvleken.

Andra halvlek blev betydligt bättre och båda lagen satte fart och det blev ett böljande spel fram och tillbaka. IFK fick utdelning redan i 49:e minuten när Viktor Weiselius slår in ett hårt frislag bakom Brobergsmålvakten.

– Vi gör lite justeringar i halvtid och då tycker jag vi spelar bra första 20 minuterna. Sen går vi lite i fällan och de får möjligheter att kontra på oss, säger Bergwall.

Efter 20 minuter in i andra halvlek blir det målfest under några minuter. Broberg tar ledningen med 2-3 efter att IFK slarvar vid ett frislag, och Ilari Moisala kan själv gå hela vägen genom banan och sätta in bollen bakom Bridholm.

Men bara 2 minuter senare kan Mikael Olsson kvittera efter en rörig situation framför Brobergs målbur. Efter ytterligare 2 minuter är det dags för Joakim Hedqvist att säga hej till sitt gamla lag och han dundrar in en hörna till 4-3. Efter det kontrollerar IFK matchen ganska bra och det ser ut som att 2 poäng inte är långt borta. Men den böljande matcher bjuder på ett kvitteringsmål av Broberg som får peta in en hörnretur mellan benen på IFK-muren. Därefter har båda lagen chanser på ledningsmål, där Broberg kanske är närmast då IFK får avsluta matchen med två man på utvisningsbänken.

Men resultatet 4-4 står sig matchen ut och båda lagen såg som sagt nöjda ut med poängen.

– Det är klart att det är en viss besvikelse, men i det stora hela är jag nöjd med en poäng idag som matchen utspelade sig, säger Bergwall.

IFK ställde idag upp utan Rickard Wallin Kamperin och Robin Lundqvist på grund av sjukdom/skada. Johan Skatz fick då chansen att debutera i elitserien denna säsongen på Kamperins plats. Skatz som varit borta på grund av knäskada gjorde en strålande insats under sin första match. Petter Andersson fortsätter gå från klarhet till klarhet och gör åter igen en jättebra match, likaså gör Bridholm och Röing.

Tack till alla 1 633 personer i publiken för ert stöd!

Nu blir det hårdträning för laget, och vila för oss på läktaren ett tag. Det är nämligen VM-uppehåll och vi är tillbaka i Arenan fredagen den 10 februari. Då möter vi Edsbyn kl. 20.00 i direktsänd TV-match! Så se till att boka er sittplats IDAG för att få chansen att glänsa i tv-kamerans ljus.

Mer om matchen:

Matchbilder. Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport.se – Matchrapport

TV4 Väst – intervju med Henrik Eriksson

SR.se – intervju med Hedqvist

ttela.se

brobergsoderhamn.se

helahalsingland.se