IFK VÄNERSBORG – BOLLNÄS GIF

IFK Vänersborg besegrade World Cup mästarna Bollnäs GIF på tisdagskvällen i Arena Vänersborg med 6-2 (0-1) och bjöd på stor underhållning, speciellt i andra halvlek då laget långa stunder helt spelade ut gästerna.

 -En jättebra insats och mycket viktig seger för oss. Vi visar tydligt att det fina spelet från försäsongen inte var en tillfällighet. När alla killarna är delaktiga såväl offensivt som defensivt så är vi så här bra. Andra halvlek är bland det bästa vi visat upp på flera säsonger. En moralhöjande vinst, sa en mycket nöjd IFK-tränare Ari Holopainen.

Gästande Bollnäs tog i den 19:de minuten ledningen genom sin specielle målskytt Christian Mickelsson, snyggt frispelad av Wargösonen Christoffer Fagerström.  Halvleken var jämn där IFK inledningsvis hade mycket boll, men utan att skapa några klara chanser. -Bollnäs gör en mycket bra första halvlek tycker jag. Vi är absolut inte dåliga heller. Det är en jämn match, mellan två väldigt taktiskt skickliga lag, sa Ari Holopainen. 

Kimmo Kyllönens räddning i slutet av första halvlek då han räddar returen efter att Bollnässpelare skjutit i ribban momentet innan var  helt enastående. En oerhörd viktig räddning som gjorde att IFK gick till halvtidsvila med bara ett måls underläge. Emil Viklund kvitterade alldeles i inledningen av den andra halvleken. Då hade det bara spelat i tre minuter. Kort därefter visar kapten Jocke Hedqvist vägen genom att dundra in IFKs andra hörna i matchen. IFK tog tag i taktpinnen kom i fart och var mycket delaktiga i spelet och tog ett bastant grepp om händelserna. Emil Viklund ökade sedan på till 3-1, efter 60 minuter av matchen, och det var rättvist då hemmalaget bjöd på många mycket fina anfall. Bollnäs tog direkt efter timeout hade efter det ett kanonläge till reducering då Christoffer Fagerström i fritt läge sköt, men Kimmo Kyllönen stod för en ny superräddning då han med armen räddade ut till högerhörna. -Kimmo visar att han är världens just nu klart bäste målvakt. Så här bra som han varit hittills denna säsong har han nog aldrig tidigare varit, berömde en mycket nöjd Ari Holopainen. 

Istället för 3-2 och målmässig  kontakt för Bollnäs kunde Jocke Hedqvist utöka IFK:s ledning till 4-1 på en ny hörnkanon. Jesper Öhrlund utökade efter det till 5-1 med tio minuter kvar av matchen och lillebror Robin 6-1 i den 87 minuten för ett IFK som bjöd på fantastiskt fartfylld bandy.  Andreas Westh friserade siffrorna i matchens slutsekunder till slutresultatet 6-2..

 -Vår andra halvlek är helt otroligt bra. Nu visar vi hur bra vi kan vara och detta var skönt efter förlusten mot SAIK  i premiären. Samtliga våra spelare gör en jättebra match, men där Emil Viklund sticker ut lite extra av utespelarna.  Nu gäller det att njuta ikväll för det är killarna värda, men sedan laddar vi om för en ny väldigt tuff match på torsdag, då Västerås SK väntar i ABB Arena. Då gäller det att vi är på tå igen och gör en ny bra match och inte är för nöjda efter denna vinst, avslutade Ari Holopainen.

1077 åskådare hade tagit sig till Arena Vänersborg denna tisdag kväll. Samtliga av dem njöt i stora drag, då IFK spelade ut och bjöd på säsongens bästa bandy. Spelarna åkte ärevarv inför en lyrisk hemmapublik. Efter bortamatchen mot Västerås väntar Sirius hemma nästa onsdag. 

 

Målen: 0–1 (19) Christian Mickelsson (Christoffer Fagerström), 1–1 (48) Emil Viklund, 2–1 (52, hörna) Joakim Hedqvist (Robin Lundquist), 3–1 (60) Emil Viklund (Jesper Öhrlund), 4–1 (68, hörna) Joakim Hedqvist (Robin Lundqvist), 5–1 (80) Jesper Öhrlund (Robin Lundquist), 6–1 (87) Robin Öhrlund (Robin Lundqvist), 6–2 (90+4) Andreas Westh (Christian Mickelsson).

 

text: Niklas Thoander

foto: Patrik Karlsson