IFK vände och vann mot Gripen

Klicka på bilden för fler bilder från matchen. Foto: Patrik Karlsson

IFK kom till start med samma lag som i matchen mot VSK med undantag för att Joakim Johansson och Richard Johansson kom in istället för Nils Berner och Richard Wallin Kamperin.

Pigg inledning av Gripen

Gripen, som gjorde sin första match för säsongen, imponerade inledningsvis och såg pigga och spelsugna ut och kom lätt igenom ett passivt IFK-lag. Effektiva var man också och gjorde två mål på sina två första riktiga målchanser, i båda fallen returer som slogs in av Jonatan Rask respektive Johan Grahn.

IFK kom ingenstans i den första halvleken mot ett djupt liggande och aggressivt Gripen, därtill var felprocenten i passningsspelet alltför hög liksom att rörelsen var på tok för dålig. När chanserna väl dök upp försökte man spela sig hela vägen in i mål istället för att ta tidiga avslut.

I den andra halvleken kom IFK ut och var aggressivare, man pressade Gripen högre och försökte driva upp tempot på egen hand istället för att falla in i Gripens tempo. Det gav resultat. I den 52:a matchminuten plockade Robin Lundqvist elegant ner ett lyft från Henric Eriksson, rundade Erkenborn i Gripens mål och lade in 1-2.

Andreas och Koch vände på matchen

Gripen hann missa ett friläge innan Andreas Eriksson gjorde 2-2 efter en bjudning i Gripens backlinje och Johan Koch en stund senare avslutade ett fint IFK-anfall med att lägga in 3-2.

IFK spelade upp sig betänktligt i andra halvlek och kom förbi Gripens samlade försvarslinje gång på gång, med halvchanser och hörnor i var och vartannat anfall som följd. Andreas Eriksson utnyttjade en av dessa hörnor och gjorde 4-2 med ett välplacerat skott.

Debutmål

Joakim "Kimmen" Johansson

Andreas skar i slutminuterna in i straffområdet, blev fälld av Viktor Nordmark som åkte på lindrigt matchstraff samtidigt som IFK tilldelades straff. Den fick A-lagsdebutanten Joakim Johansson ta hand om, och från straffpunkten dunkade han in 5-2 – sitt första A-lagsmål i sin första A-lagsmatch.

Gripen reducerade i slutsekunderna när Johan Grahn petade in en retur efter en hörna men mer mål blev det inte i matchen.

IFK gjorde en blek figur i den första halvleken medan den andra halvleken vinns med 5-1 och får betraktas som klart godkänd. Bäste IFK:are var debutanten Joakim Johansson som förutom sitt straffmål även bidrog med  resolut backspel, var trygg med boll och visade prov på bra skridskoåkning. En mycket imponerande debut.

Övriga bra i IFK var Martin Röing, Johan Koch och Alexander Zitouni.

Mer om matchen:

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson

MATCHRAPPORT 

TTELA.se