IFK utslaget ur World Cup

pk2130

Lomanov gör IFK:s enda mål i matchen och hade även en i stolpen. Foto: Patrik Karlsson

IFK är utslaget ur World Cup efter storförlust mot ryska Neftyanik med 7-1 (1-0). Kamraterna höll ihop det bra i första halvlek men två ödesdigra minuter i andra halvlek gjorde att man gav bort sina chanser till vidare avancemang.  

Matchen mellan IFK Vänersborg och Neftyanik var helt avgörande för båda lagen om man skulle gå vidare i turneringen, vilket också märktes på spelet från båda lagen i den första halvleken. Det var en jämn tillställning där farliga målchanser var lätträknade. Neftyanik gör 1-0 i den 17:e matchminuten genom den ryske stjärnan Ishkeldin. Efter det har Lomanov ett riktigt farligt läge där IFK-supportrarna nästan hann jubla innan man insåg att bollen oturligt nog tog i stolpen.

– Jag tycker vi gör två bra halvlekar försvarsmässigt den här turneringen. Den första mot Villa och första halvleken idag mot Neftyanik. Sen slänger vi tyvärr bort matchen under en 3,5 minutersperiod idag, säger tränare Stefan Karlsson efter matchen.

Neftyanik ökade på sin ledning till 2-0 redan efter 2,5 minut i den andra halvleken. Men efter att IFK reducerade till 2-1 genom Lomanov på hörna så levde fortfarande hoppet. Dock inte länge till eftersom Neftyanik direkt efter det gör både 3-1 och 4-1 inom loppet av en minut och femton sekunder.

Omplaceringar i laget 

– Vi tappar för mycket boll, spelar för mycket själva och för lite tillsammans med varandra. Vi är självklart inte nöjda med detta och vi kommer titta på en del omplaceringar för att optimera laget, avslöjar Stefan.

Vad det innebär vill han inte gå in på i dagsläget, men säger att det är något de har funderat på tidigare och som de nu kommer att förändra.

– Det är ingen idé att älta detta nu, vi ska vara konstruktiva i vårt fortsatta arbete inför nästa veckas elitseriepremiär.

Trots uttåget ur World Cup tycker Stefan ändå att det finns positiva saker att ta med sig.

– Stundtals i försvarsspelet har vi hittat våra positioner, jobbar stenhårt och bryter boll. Sen har många haft en bra inställning och varit positiva och vi åker hem med en helt annan känsla nu än efter Svenska Cupen.

Oro bland supportrarna – lugn i truppen

Med endast en vecka kvar till elitseriepremiären mot Gripen i Arena Vänersborg så finns en viss oro hos supportrarna, men Stefan och hans mannar behåller lugnet.

– Man förstår allas oro och att man blir förbannad, men man får vänta och bedöma oss senare. Det är en process som är igång och vi har många nya spelare och ryska influenser, det tar tid, och medaljer ska inte delas ut i oktober. Men vi är inte heller nöjda med detta och nu tar vi oss härifrån, säger Stefan.

Samtidigt som kvartsfinalerna pågår i Göransson Arena sitter IFK-spelarna på bussen hem till Vänersborg. Nu blir det en dags vila innan det blir full träningsvecka och laddning inför lördagens premiär.

 Mer om matchen

> Matchrapport

>TTELA

> Bandypuls