IFK utslaget ur slutspelet efter en knapp förlust mot Villa

IFK Vänersborg gjorde en riktigt bra insats i den tredje kvartsfinalen mot Villa, men räckte inte riktigt till utan föll med 5-2. Matchen var IFK:s klart bästa av de tre mötena med Villa, och laget visade upp en helt annan inställning än i de två tidigare mötena.

IFK-tränaren Magnus Nordin var inte nöjd över förlusten, men han såg ändå ljusglimtar och var stolt över vad spelarna presterade

-Ja utifrån hur det sett ut i de andra matcherna, och utifrån hur säsongen som helhet har sett ut så var det viktigt att vi gav allt i sista matchen. Det var otroligt viktigt för föreningen och för supportrarna att vi åker hit och verkligen ger det en chans. Villa fick verkligen kriga för segern idag, sa Magnus.

-Idag gör vi det som vi hade bestämt och vi gör det fullt ut, sa Joakim Hedqvist. Vi visade en väldigt bra inställning och alla killarna jobbade för varandra. Jag är stolt över gänget att vi lyckas samla dessa krafter, sa Jocke vidare.

Matchen var helt klart den bästa matchen av de tre mötena lagen emellan, och hade verkligen karaktären av en slutspelsmatch. Först och främst så var den jämn, men det visades också känslor och det var också en hel del tuffa tag.

-Det är ju en tungviktsfight. Tätt och tufft med mycket känslor, och många situationer. Det var straffar och utvisningar, det var snygga mål och det var kamp ändå in till slutet, det är så här det ska vara, sa Magnus Nordin.

I de tidigare mötena har Villa skaffat sig tidiga och ointagliga ledningar, men denna gång var det IFK som gjorde det första målet. Sergei Lomanov hittade Mikko Lukarilla med ett inspel och Mikko satte bollen med ett distinkt avslut.

Villa vände sedan på matchen efter ett skott från Martin Karlsson som inte såg helt otagbart ut, och sedan vispade Petter Björling in en frislagsretur och så stod det 2-1 till hemmalaget. IFK hann dock kvittera innan halvtidsvilan, och målskytt var Alexander Zitouni som förvaltade att friläge på bästa sätt, och det var Emil Viklund som spelade fram.

Efter paus gjorde Villa två mål på de första tio minuterna genom deras båda storstjärnor Johan Esplund och Daniel Andersson, och där trodde man nog att matchen skulle rinna IFK ur händerna.

-Vi lyckades bromsa upp dem där och tog oss in i matchen igen, och vi har faktiskt våra lägen att komma ikapp.  Vi hade inte riktigt rätta flytet och kanske inte heller domarna med oss för jag tycker vi skulle haft någon straff ytterligare. Vi lever ändå med i hela matchen, menade Nordin.

Ja Vänersborg hade flera lägen att kvittera. Både Lomanov, Emil Viklund och Robin Öhrlund hade klara chanser. Även Jocke Hedqvist på straff som dock Thimfors i Villa-målet räddade. Å andra sidan räddade också Borvall en straff från David Karlsson.

Det blev inga fler IFK mål, utan Johan Esplund fastställde slutresultatet 5-2 på övertid.

-Vi gjorde det bra idag och Villa fick slita för segern. Men de vann i tre raka så det är bara att gratulera och de är ett väldigt bra lag, berömde Magnus Nordin.

I och med förlusten så är säsongen över för IFK Vänersborg, och snabbt sammanfattat blev den ganska likvärdig med fjolårets.

 

-Det är lika tråkigt varje gång som säsongen tar slut, men så är det. Det blir ju sista avtrycket och det som vi skickar med till framtiden, och jag tycker vi visade idag att det finns något i den här gruppen, sa Magnus Nordin som avslutning.

Olle Berglund var tillbaka i starelvan
och gjorde en prickfri insats som
högerhalv

 

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

Matchrapport

Bandyplay

TTELA

Radio Väst

Radio Skaraborg