IFK utan chans i Vetlanda

Tabellsexan Vetlanda blev för tuffa för på bortaplan för IFK Vänersborg. Hemmalaget vann med 9-3.

Det var ett inspirerat hemmalag som klev ut på isen den här lördagseftermiddagen. IFK Vänersborg fick sluta hårt för att hålla koll på alla gulsvarta spelare som surrade runt straffområdet som bin, och det tog bara en dryg kvart för Vetlanda att skaffa sig en 2-0-ledning efter mål av Albin Rehnholm och Emil Fedorov.

IFK skulle dock resa sig och genom mål av Kalle Lempinen och Robin Lundqvist stod det hastigt och lustigt 2-2. Ett slarvigt bolltapp på mittplan gjorde dock att Emil Fedorov kunde kontra in 3-2 till Vetlanda inte långt efter IFK:s kvittering, och när Vetlanda kunde göra 4-2 och 5-2 innan pausvilan tappade Vänersborg lite kontakten i matchen.

Visserligen gjorde Juho Liukkonens tidiga hörnmål i andra halvlek att IFK Vänersborg återfick lite kontakt, men återigen gjorde Emil Fedorov ett snabbt mål för Vetlanda strax efter IFK:s reducering och när Vetlanda sedan smällde in två raka hörnor de följande tio minuterna, så kändes matchen avgjord.

IFK lyckade stoppa blödningen och skapade en hel del chanser för att få in ytterligare mål, men det var Vetlanda och Joakim Andersson som kunde kontra in matchens sista mål till 9-3. 

För Vänersborgsspelarna väntar nu ett två veckor långt uppehåll innan det är dags för hemmaderby mot Villa Lidköping den 26 januari. Därefter avslutas elitserien med matcher mot Rättvik, Broberg, Edsbyn och Motala. 

– Uppehållet kommer ganska lägligt för oss nu så vi får träna, utvärdera och prata igenom lite saker och sedan är det bara att ladda batterierna och ta de sista fem matcherna, säger lagkapten Simon Blomkvist i tv-sändningen efter matchen.

– Det känns som det är lite trötta skallar, det studsar inte med oss och det blir jobbigt och man grubblar och tänker så mentalt kommer det kanske bli skönt att vila istället för att ladda om till match varannan dag, samtidigt måste vi träna på hårt för att komma tillbaka starkare, avslutar Simon Blomkvist.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno