JOhan Koch

IFK tillbaka på vinnarspåret efter 5-3 mot Broberg/Söderhamn

IFK Vänersborg är tillbaka på vinnarspåret igen efter seger hemma mot Broberg/Söderhamn med 5-3. En seger som kändes hur stabil som helst och IFK är fortfarande obesegrade på hemmais i år.

IFK Vänersborg är tillbaka på vinnarspåret igen efter seger hemma mot Broberg/Söderhamn med 5-3. En seger som kändes hur stabil som helst och IFK är fortfarande obesegrat på hemmais i år.

-Jag tycker vi gjorde det fruktansvärt bra idag, sa IFK-tränaren Ari Holopainen. Poängen är alltid det viktigaste, men vi spelade klokt och hade bra kontroll på matchen.

Matchen inleddes lite trevande och avvaktande och det var nog så som Broberg hade tänkt sig matchbilden.

-De fick matchen dit de ville i den första halvleken. De drog ned på tempot och vi fick inte alls igång vårt anfallsspel, menade Holopainen.

Efter en kvart dök det dock upp ett läge när Olle Berglund jagade ikapp bollen vid kortlinjen och rullade den vidare till Jocke Hedqvist som klippte in ledningsmålet. Jocke satte även 2-0 i slutet av halvleken på straff efter att Robin Öhrlund blivit neddragen. Direkt efter straffen blev det tumult och en Brobergspelare blev liggande på isen. Efter långa diskussioner mellan domarna slutade det med att Jocke Hedqvist fick matchstraff för våldsamt slag. En märklig situation då det var väldigt få i publiken som förstod vad som hände.

-Jag såg inte vad som hände, så jag kan inte kommentera, förklarade Ari Holopainen.

IFK fick alltså spela hela andra halvlek med en man kort, och man trodde nog att gästerna skulle utnyttja det och lägga i en högre växel. Visserligen gjorde man 2-1 genom Frithiof Hagberg, men Emil Viklund replikerade ganska så omgående till 3-1 på ett vackert sologenombrott.

-Vi trodde nog på en tuffare anstormning efter paus, men den kom aldrig, sa anfallaren Johan Koch. Med en man mindre så bestämde vi i pausen att vi inte skulle tappa bollen och att vi skulle vårda våra lägen, och jag tycker vi gjorde det bra och jag är oerhört nöjd att vi vann, fortsatte Johan.

Johan blev också näste IFK-målskytt då han petade in Mikko Lukkarilas inspel från kortlinjen. Dessförinnan hade Jesper Öhrlund gjort 3-2.

-Vi växte i andra halvleken och kontrollerade matchen. Vi lät bollen göra jobbet och vi spelande med stort tålamod, berömde Ari Holopainen sina killar.

IFK sista mål gjordes av Adam Herou-Löf när han satte bollen med en isare efter fint förarbete av Emil Viklund. Jesper Öhrlund reducerade med sitt andra mål för kvällen och därmed vann Jesper brödramatchen mot lillebror Robin i IFK.

Femte raka hemmasegern och nu närmast väntar Hammarby borta på lördag.

-Vi känns tunga att möta och vi är många som deltar i vårt anfallsspel, så det känns bra, sa Johan Koch. Det är dags att göra en bra match på Zinken. Det tror jag vi skulle må väldigt bra av, sa Koch som avslutning.

-En viktig seger idag och det är viktigt att vinna ”rätt” matcher, sa Ari Holopainen. Det kommer att bli tight och tufft mot Hammarby, men vi ska göra en kämpainsats det lovar jag.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson