IFK till semifinal efter straffavgörande mot VILLA

pk5900

Christoffer Fagerström jagad av en Villa spelare, men det hjälpte inte, Christoffer avgjorde matchen med sista straffen

 

IFK Vänersborg besegrade Villa-Lidköping i kvartsfinalen i World cup efter stor dramatik. 4-4 vid full tid och matchen fick avgöras på straffar. Där drog IFK det längsta strået och satte samtliga sina tre, genom Mikko Lukarilla, Jocke Hedqvist och Christoffer Fagerström. Villa satte bara två, då Johan Malmqvist sköt deras första straff utanför, och därmed var segern IFK:s.

Detta innebär att IFK är i semifinal i World cup för första gången! Den spelas imorgon förmiddag, och där stöter man på Dynamo Moskva igen. Detta efter att de slagit ut storfavoriterna Sandviken med 5-2.

IFK gjorde egentligen matchen mot Villa mer spännande än det behövdes. För efter ledning med 4-2 och bara åtta minuter kvar att spela, så släppte man onödigt in Villa i matchen igen. Kvitteringen kom på övertid, men IFK lyckades ta sig samman och vinna till slut och därmed var rättvisa skipad.

Matchen var inledningsvis en ganska avslagen tillställning. Båda lagen kändes slitna, och att det var fjärde matchen på tre dagar märktes. IFK tog ledningen på straff i första minuten genom Jocke Hedqvist. Villa vände detta till 2-1 genom två hörnmål av David Karlsson, innan det var dags för Jocke att kvittera på hörna.

Efter IFK:s kvitteringsmål fick matchen en helt annan fart och det var IFK som höll i taktpinnen. Man skapade flera chanser och både Jocke Hedqvist och Martin Röing hade var sitt friläge, som dock inte kunde förvaltas till mål. Målen kom ändå till slut, och 3-2 satte Christoffer Fagerström efter en fin uppåkning och framspelning av Johan Koch. Martin Röing fick också revansch för den tidigare missen då han satte 4-2 på hörna.

Efter detta borde IFK ha stängt matchen, men Villa kom tillbaka och efter två mål av Jesper Bryngelsson var man ikapp till 4-4. Som tur var redde det upp sig för IFK, om man är alltså framme vid klubbens första semifinal i World cup någonsin. Och förhoppningsvis tar inte World cup äventyret slut där!

I den andra semifinalen spelar Västerås och Jenisej.

 

Semifinal 1 kl. 10.00  Västerås – Jenisej

Semifinal 2 kl. 11.30   Dynamo Moskva – Vänersborg (Länk till livesändning)

Final kl. 16:00