IFK tar emot Sandviken i Elitserien

På onsdagkväll kl 19 är det avslag i Arena Vänersborg, denna gång tar IFK emot Sandvikens BK i Elitserien.

IFK kommer ifrån en tyngre period med fyra raka förluster efter den så härliga vinsten i annandagsderbyt mot Gripen. Förlusterna har varit mot Västerås, Siris, Bollnäs och Frillesås och tyvärr har IFK inte i någon av dessa matcher kommit upp i den nivå dom har visat tidigare under säsongen. Det gäller i denna match att hitta tillbaka till sitt spel där man varit tunga framåt och solida defensivt.

Det börjar tätna i Elitserien kring dom sista slutspelsplatserna och ner till kvalplats. Det ser ut som att det kommer att bara vara någon poängs skillnad mellan slutspel och kvalspel när Elitserien i år summeras. Med det sagt så är varje poäng framöver viktig och det gäller att IFK samlar sig och krigar för varje poäng som återstår av årets Elitserie.

I förra mötet med Sandviken så gjorde IFK en mycket bra match och man vann på bortaplan med övertygande 6-3 vilket får ses som en tung skalp. Sandviken började säsongen med lägre förväntningar jämför med vad vi är vana vid av Sandviken och dom inledde också årets Elitserie lite sämre än vanligt. Men efter den tröga starten har Sandviken spelat upp sig och parkerar nu på en imponerande 4e plats i tabellen med 22 poäng inspelade (IFK ligger just nu 10a med 15 poäng).

Nu senast förlorade IFK bortamatchen mot Frillesås med 5-1 och det var lagets kanske blekaste insats i år och det bör vara ett revanschsuget IFK som kommer ut i Arenan för att kriga om viktiga poäng. IFK har allt att spela för då man har goda möjligheter att nå slutspel om man får ihop det dom kvarvarande 7 matcherna.

IFK mot Sandviken brukar vara sevärda matcher så slut upp och kom och stötta laget om viktiga poäng i Elitserien, matchstart kl 19 i Arena Vänersborg på onsdag kväll.

Biljetter köper ni via: https://clubs.clubmate.co/ifkvanersborg/

Text: David Cederbom

Foto: Patrik Karlsson