IFK tappade bort segern i derbyt

Elitseriepremiären i Arena Vänersborg skulle bli nåt extra och årets match utlovades. Nu blev det också något extra men med negativ klang för hemmapubliken.

Hemmalaget IFK förlorade nämligen med 5–6 mot Gripen, detta trots att man ledde matchen i halvtid med klara 5–1. IFK rasade helt ihop efter paus och sällan har uttrycket att lagen hade varsin halvlek stämt bättre in på en match.

-Jag är oerhört besviken. Det var en riktigt käftsmäll vi gick på idag, sa hemmatränaren Jesper Bryngelsson en stund efter matchen. Jag vet faktiskt inte vad som hände i andra halvlek.

Hemmalaget kom till spel efter en fin insats i veckan i Sandviken och man fortsatte där man slutade i tisdag med ett mycket bra spel inledningsvis.

Låt vara att Gripen tog ledningen efter drygt tre minuter genom Saku Hämäläinen, men IFK replikerade snabbt.

Drygt fyra minuter senare hade IFK vänt på resultatet eller rättare sagt Markus Kumpuoja hade vänt på resultatet efter två snabba mål från hans klubba. Det första slog han in på volley efter Adam Herou Löfs fina uppåkning och inspel. Och tvåan var ett fint lyft från Kalle Lempinen som Markus plockade ner och rullade in.

-Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, och det är det vi får ta med oss idag, menade Bryngelsson. Vår offensiv var bra och vi spelade med fart och på många spelare. Tyvärr så glömde vi bort det efter pausen, och blev istället passiva och ville bara lämna ifrån oss bollen och ansvaret.

Niklas Holopainen gjorde sedan 3–1 efter Lukas Forsströms fina lyft och sedan slog Linus Hagman in en hörna till 4–1. Halvtidsresultatet fastställde sedan Kalle Lampinen med matchens snyggaste mål då han kroppsfintade sig igenom Gripen försvaret och enkelt rullade in bollen.

Så långt såg det väldigt bra ut för hemmalaget, men som sagt det var ju en halvlek kvar. Redan efter femminuter hade gästerna gjort två mål. Dels på straff genom William Arvidsson och ett spelmål av Saku Hämäläinen. Dessa två killar fortsatte sedan på den inslagna vägen och Arvidsson satte ytterligare en straff och en hörna. Och även Hämäläinen satte en hörna i mål och därmed hade Gripen vänt till 5–6.

-Som sagt så vet jag inte vad som hände efter paus, men vi lämnade över ansvaret till Gripen. De fick några lägen som de utnyttjade otroligt bra och sedan fick de två straffar som de brukar få och även några hörnor som de satte. Men de gjorde det också bra och de har en stark karaktär i laget, analyserade Bryngelsson.

-Vi måste gå vidare efter detta och det är bara tredje matchen ännu. Jag hoppas också att publiken har modet uppe och fortsätter att stötta oss, för jag kan lova att vi verkligen vill vinna alla matcher och vi kommer att göra det bättre framöver, avslutade Jesper Bryngelsson.

Text: Svante Johansson