IFK tappade mot Västerås

IFK Vänersborg tvingades vila Petter Andersson i matchen mot Västerås SK, troligtvis på grund av att höften inte riktigt håller för två matcher så tätt inpå varann. Olle Sundin fick gå in som högerhalv istället.

IFK startade matchen bra med stark defensiv och vassa omställningar, och hade flera heta målchanser – bland annat Adam Herou Löfs stolpskott – innan Henric Eriksson stänkte in 0-1 i den 18:e matchminuten. VSK tog sedan över matchen och chansskapandet, men mitt i hemmapressen kunde Emil Viklund lägga in 0-2 efter fint förarbete av Olle Sundin.

Lagen bytte målchanser med varann och VSK lyckades missa allihop, eller så stod en storspelande Gabriel Bridholm i vägen. Istället kunde IFK och Nils Berner göra 0-3 precis innan halvtidsvilan sedan Christoffer Fagerström åkt ifrån hela VSK och gett ”Nisse” öppet mål. I den andra halvleken handlade mycket om Västerås även om IFK hade ett antal goda målchanser första kvarten, och kanske spelade IFK för mycket på resultat – en taktik som sällan håller i längden mot lag med den offensiva slagstyrkan som VSK har.

Det dröjde dock till den 64:e minuten innan VSK kunde spräcka Bridholms nolla genom Fredrik Rydberg. Nils Berner kunde dock göra 1-4 inte långt därefter sedan Christoffer Fagerström jagat ikapp en boll och på chans slängt in den framför mål där Berner stod helt fri. Tyvärr för IFK:s del kunde förre IFK:aren Mikael Olsson relativt omgående göra 2-4, och ytterligare nån minut senare fick VSK en straff som gav 3-4.

Plötsligt var VSK med i matchen efter att ha utgjort en blek figur tidigare. Och när spelare som Esplund, Nilsson och Holmberg får vittring och möjlighet anfalla konstant i 20 minuter så är det svårt att försvara sig. Det visade sig övermäktigt även för IFK Vänersborg, som fick se VSK göra 4-4 med tio minuter kvar och sen avgöra matchen genom att sätta 5-4 och 6-4.

Västerås gör en stark upphämtning men sett till hela matchen var slutresultatet inte ologiskt. De chanser VSK missade i första halvlek fick man utdelning på i andra halvlek och klarade av att vända. Samtidigt som IFK fick bra utdelning i första halvlek men inte lyckades sätta sina chanser i den andra. Att tappa ledningar är aldrig kul, men det är sånt som händer i bandy. Speciellt mot bra motstånd.

Bara att ta nya tag för IFK Vänersborg, härnäst är det Broberg som väntar hemma i Arena Vänersborg på onsdag. IFK kan ändå ta med sig att man spelade årets bästa match, enligt Stefan Karlsson, i 70 minuter på bortaplan mot guldkandidaten Västerås. Spelar man lika bra i 70 minuter mot något annat lag kommer man vinna.

Positivt också att Nils Berner fick sätta två mål, att Christoffer Fagerström visar fortsatt storform och att det var andra spelare än ”de vanliga” som stod för mål- och poängproduktionen den här gången.

Matchrapport