IFK tände till och vann.

IFK Vänersborg – Bollnäs GIF 5-3 (2-1)

pk2067

Richard Kamperin Wallin var som vanligt otroligt stark i försvarsarbetet i segern mot Bollnäs. Foto: Patrik Karlsson (arkivbild)

Man visste att Bollnäs skulle bli en tuff motståndare, och det blev de.

I första halvlek var det mest ställningskrig och det blev ganska chansfattig bandy. I den 21:a minuten gjorde Bollnäs 0-1, och det skulle inte hända något förrän strax före paus.

I den 39:e minuten gjorde Jocke Hedqvist 1-1, och vilket mål! Ur snäv vinkel drog han till för kung och fosterland rätt upp i bortre krysset. Målvakten reagerade knappt och det skulle komma mer från Hedqvist klubba.

I sista minuten i halvleken slog Emil Viklund en läcker passning till Felix Pherson, och han kunde enkelt lägga in bollen. 2-1 till IFK i paus.

Om det var ganska försiktigt spel i första halvlek, så skulle det bli helt tvärtom i andra.

I den 53:e minuten gjorde IFK 3-1, trodde alla, och domaren dömde mål. Men så blev det inte. De dömde bort målet och det var heta känslor i hemmalaget:

– De dömer bort målet trots att de dömt mål först. Bollen tar på en vit spelare och det ska vara mål, säger Stefan Karlsson som var märkbart irriterad efter det.

Som om inte det räckte, så åkte Martin Röing ut efter att ha talat om vad han tyckte om domaren:

– Där lyckades domaren göra många fel på en och samma gång, konstaterar Stefan surt.

Med två man mindre för IFK var det tufft, och i den 57:e minuten kvitterade Bollnäs till 2-2.

Här tände matchen till rejält och hela IFK kämpade som aldrig förr. I 60:e minuten åkte Christoffer Fagerström igenom och när han skulle skjuta, fick han ett slag på klubban.

Straff och den satte Hedqvist stenhårt i nätet till 3-2.

I den 87:e kvitterade Bollnäs igen, men IFK gav inte upp. En minut senare blev det straff igen för IFK , och återigen var Hedqvist där och
sköt 4-3, helt otagbart för målvakten.

På övertid kunde Fagerström fastställa slutresultatet 5-3. Stefan Karlsson var glad efteråt:

– Det här var en riktigt jävla bra spelarinsats. Hela laget visar stort tålamod och jag vill inte framhålla någon framför någon annan, för detta var en lagseger.

Det var en lagseger med några utropstecken. Borvall i målet gör många bra räddningar. Hedqvist hittar de där nätmaskorna uppe i krysset igen. Fagerström såg ut att trivas alldeles utmärkt i andra halvlek, när han gjorde några fina uppåkningar. Och Richard Kamperin Wallin är som vanligt makalöst bra i försvaret.

Nu laddar vi om batterierna inför fredagens tvåstadsderby i Trollhättan mot Gripen. Kom dit och stötta kamraterna så att vi kan vinna både matchen på planen – och läktarmatchen! Biljetter finns att köpa på Gillbergs i Vänersborg. 

Mer om kvällens match:

Text: Sven Wassén