IFK stod upp bra mot Dynamo Moskva

Dynamo Moskva är bandyns svar på Real Madrid, superklubben som samlat på sig de flesta av världens bästa spelare som Daniel Berlin, Per Hellmyrs, Jevgenij Ivanusjkin, Michail Svesjnikov, Daniel Mossberg och så vidare. Svårare motstånd är går alltså inte att få i bandyvärlden idag.

Robin gav IFK ledningen

IFK Vänersborg stod dock upp mycket bra matchen igenom mot stjärnlaget och tog också ledningen i den tredje minuten när Robin Lundqvist tryckte sig fram och vispade in 0-1. Spelmässigt var matchen jämn inledningsvis, men efter dryga kvarten spelad tog Dynamo Moskva över allt mer medan IFK mest fick slå ifrån sig.

Dynamo hade dock svårt att skapa några riktigt heta målchanser mot ett hårt jobbande kollektiv i IFK. Oftast fick de ägna sig åt att söka hörnor eller skjuta från långt håll, skott som Gabriel Bridholm inte hade några problem med. Det krävdes en individuell prestation av Michail Svesjnikov för att spräcka IFK:s nolla. Det målet kom i den 19:e matchminuten.

”Gabbe” rånade Mossberg

I slutet av halvleken hade Daniel Mossberg ett friläge med Gabriel Bridholm, men ”Gabbe” höll tätt mot den svenska landslagsmannen. I den andra halvleken fortsatte IFK försvara sig bra och Christoffer Fagerström var vass i omställningarna. Vid ställningen 1-1 var han på väg att i hög fart runda Dynamos försvar men hakades upp av siste spelare, tappade farten och fick inte ens frislag.

Istället var det återigen en individuell prestation av Svesjnikov som gav Dynamo ledningen, när han via en hörnvariant ställde IFK:s försvar och lyfte in 2-1. IFK fortsatte försvara sig bra trots att Dynamos press stundtals var hård, men när Ivanusjkin hittade en lucka så var han skoningslös och lyfte in 3-1 med sju minuter kvar av matchen.

Stark försvarsinsats

IFK hade därefter ett skott i ribban på hörna och ett tungt skott från Hedqvist som ställde till problem för ryssarnas målvakt, men några mer mål föll inte utan Dynamo Moskva vann med 3-1.

Totalt sett en riktigt stark insats av IFK. Dynamo Moskva är tunga att möta men IFK stod upp riktigt bra i defensiven och ryssarnas stjärnanfallare kom ytterst sällan till farliga lägen. Sättet som man försvarade sig som lag imponerade. I det offensiva spelat fanns det mer att önska, men det är lätt att glömma bort att bakom Dynamo Moskvas alla offensiva stjärnor så har de några av världens bästa försvarare också.

Plus till ”Gabbe”, Olle och ”Fager”

Plus till hela laget för det defensiva jobbet, och lite extra plus till Gabriel Bridholm som var stensäker i målet, Olle Sundin som gjorde en finfin match på högerhalven och Christoffer Fagerström som förtjänade ett mål idag.

Matchrapport 

-> Här hittar ni spelprogram, resultat och liverapporter från World Cup

IFK spelar sin nästa match lördag kl. 13.00 mot Edsbyn.